NavMenu

Kod Zaječara niče još jedna solarna elektrana - Novosadska kompanija Westgate Solar planira postavljanje 6.400 fotonaponskih panela

Izvor: eKapija Petak, 05.04.2024. 08:28
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Gustavo Fring from Pexels)Ilustracija
Odeljenje za urbanizam, građevinske i komunalno stambene poslove grada Zaječara oglasilo je javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju solarne elektrane "Lubnica – polje 1".

Investitor je kompanija Westgate Solar iz Novog Sada, koja u mestu Lubnica planira izgradnju elektrane ukupne snage do 3,5 MWp.

U planu je postavljanje 6.400 fotonaponskih panela. U mrežu će se predavati 3 MW (AC), dok će ostatak proizvedene struje biti iskorišćen za pokrivanje gubitaka na kablovima i inverterima, kao i za sopstvenu potrošnju elektrane.

Lokacija na kojoj je planirana gradnja se nalazi na 4,2 km jugozapadno od grada Zaječara, neposredno uz državni put Boljevac-Zaječar, a površina parcele je 37.735 m². Reč je o, kako se navodi, poljoprivrednom zemljištu.

Projekat je izradilo novosadsko preduzeće DNP Inženjering, a javna prezentacija trajaće do 9. aprila.

I. Ž.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina, Finansije

Stiže novac za rekonstrukciju Terminala tečnih naftnih derivata u Bihaću - Potpisan kreditni aranžman sa Razvojnom bankom FBiH

U prostorijama Razvojne banke FBIH, danas je potpisan Ugovor sa Terminalima Federacije za rekonstrukciju Terminala tečnih naftnih derivata u Bihaću, čime se otvara novo poglavlje u modernizaciji ključnih energetskih objekata u Federaciji BiH. Terminal Bihać, koji obuhvata pet vertikalnih rezervoara za skladištenje naftnih derivata, suočio se s izazovima zastarjelosti i oštećenjima, što je 2010. godine dovelo do prestanka rada

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.