NavMenu

Zenica u oktobru ponovo domaćin ZEPS-a, potpisan i sporazum

Izvor: eKapija Subota, 30.03.2024. 11:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Freepik / rawpixel.com)Ilustracija
Zenički privredni sajam - ZEPS 2024. bit će održan u oktobru, najavljeno je iz Gradske uprave Zenica, u kojoj je u petak tim povodom i svečano potpisan Sporazum o saradnji povodom organizovanja ZEPS-a 2024, te ponovnog pokretanja ove tradicionalne privredne manifestacije.

Sporazum su potpisali gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i direktor privrednog društva TAPAS d.o.o. Zenica Elvir Ajanović, koji je organizator i nositelj licence za organizaciju sajma. Supotpisnici su u ime Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata direktor Nedim Talić, a u ime Zeničke razvojne agencije ZEDA direktor Senad Pašalić.

Prema riječima gradonačelnika Kasumovića, privredni sajam ZEPS je posljeratni brend Zenice i sve su učinili da se oživi ponovo.

- Licencu za organizaciju sajma su bili otkupili slovenački fondovi, a sada je licencu od njih otkupio zenički privrednik Elvir Ajanović. Gospodin Ajanović je došao u Gradsku upravu sa prijedlogom da obnovimo ovu značajnu privrednu manifestaciju i mi smo to prihvatili, te stavili na raspolaganje sve ono što se od nas tražilo kako bi se ovaj sajam ponovo vratio u naš grad - izjavio je prilikom potpisivanja sporazuma gradonačelnik Kasumović.


Opći cilj potpisanog Sporazuma je stvaranje pretpostavki i pozitivne atmosfere za razvoj poduzetništva, podsticanje novih inicijativa, lokalni ekonomski razvoj i otvaranje novih radnih mjesta. Također, naglasak je na pozivanju privrednih subjekata i promociji grada Zenica kao lokalne zajednice koja podržava i promoviše privredni i ekonomski razvoj.

Gospodin Ajanović je izrazio zahvalnost Gradskoj upravi i gradonačelniku Kasumoviću na razumijevanju i podršci te istakao kako je pred njima mnogo posla, ali kako vjeruje da će ZEPS-u vratiti staru slavu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

06.09.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Božović: Nije istina da je Istočna Ilidža dala saglasnost za širenje Aerodroma Sarajevo

Marinko Božović, načelnik opštine Istočna Ilidža je na press konferenciji izjavio da nije istina da je Istočna Ilidža dala ikakvu dozvolu ili saglasnost na širenje Aerodroma Sarajevo, već da ima sporazum sa Aerodromom da na potezu za slijetanje neće graditi visoki objekti, te da će ustupiti vatrogasnu postrojbu u slučaju nepredviđenih okolnosti i potrebe na Aerodromu. Isto je napravila i opština Novi Grad, prenosi portal Zamaaero.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.