NavMenu

Vlada RS više neće oglašavati prodaju nekretnina u štampi

Izvor: Capital Ponedjeljak, 02.09.2024. 13:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Brian A Jackson/shutterstock.com)Ilustracija
Vlada Republike Srpske donijela je odluku da prodaju i zakup nekretnina u svom vlasništvu više ne oglašava u štampanim medijima i dnevnim novinama.

Oglas o prodaji ili zakupu ubuduće će se objavljivati samo na internet stranici Investiciono-razvojne banke (IRB) Republike Srpske.

Naime, Vlada je na sjednici 15. avgusta izmijenila Uredbu o načinu procjene, uslovima i načinu prodaje i davanja u zakup nekretnina kojima upravlja Fond za upravljanje nekretninama i potraživanjima u vlasništvu Republike Srpske.

Ranija praksa je bila da se javni poziv za prodaju objavljuje u dnevnom listu koji se distribuira na cijeloj teritoriji države u kojoj se nekretnina nalazi i u dnevnom listu koji izlazi na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Međutim, ova odredba je sada obrisana u potpunosti, a zadržana je ona koja kaže da se poziv objavljuje na javnoj stranici IRB-a.

Identičan model primjenjen je i kod postupka davanja u zakup nekretnina.

Međutim, koliko su u IRB-u ažurni, najbolje govori to da ni deset dana nakon što ih je napustio direktor Dražen Vrhovac umjesto kojeg je došao Srđan Jovanović, nisu našli za shodno da o tome obavijeste javnost niti su o tome bilo šta napisali na svojoj stranici.

Podsjećanja radi, vlast u Republici Srpskoj je u poslednje vrijeme aktivna u prodaji nekretnina u Hrvatskoj.

Tako je Elektrokrajini naloženo da proda odmaralište kod Makarske i novac uplati na račun IRB-a upravo na račun fonda za nekretnine.

Takođe, Vlada je dala saglasnost IRB-u da proda odmaralište Valdarke u Malom Lošinju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.09.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Ako želite da sačuvate srce, izbjegavajte ove namirnice - Jedna će vas posebno iznenaditi

Svako od nas svjestan je toga da su naše omiljene namirnice obično one koje nisu najzdravije za nas. To je jedna od najrazornijih životnih spoznaja, posebno zato što je prerađena hrana posebno dizajnirana da ima tako dobar ukus. Međutim, ako želite da napravite zdravije izbore ili ste zabrinuti za svoje zdravlje, poslušajte kardiologa Dejvida Vajlda, koji govori o tri vrste hrane i pića koje "stvarno pokušava" da izbjegne. Prerađeno

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.