NavMenu

Prosječna plata u februaru u Crnoj Gori 821 EUR

Izvor: eKapija Subota, 30.03.2024. 08:16
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/analogicus)
Prosječna plata bez poreza i doprinosa u februaru je iznosila 821 EUR i u odnosu na janauar porasla je 0,2%, podaci su Monstata. U odnosu na isti mjesec lani, prosječna neto plata ostvarila je rast od 6,4%.

Prosječna bruto zarada u februaru je iznosila je 1026 eura.

- Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u februaru 2024. godine u odnosu na januar 2024. zabilježile rast od 0,4% proizilazi da su realne zarade za isti period zabilježile pad od 0,2% - naveli su iz Monstata.

Po sektorima djelatnosti, prosječne neto zarade u februaru su u odnosu na prethodni mjesec zabilježile rast u sektorima stručne, naučne i tehničke djelatnosti 4,4%, poslovanje nekretninama 4,2%, snabdjevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama, kontrolisanje procesa; uklanjanje otpada i slične aktivnosti 2,8%, finansijske djelatnosti i djelatnost osiguranja 2,7%, te informisanje i komunikacije 1,6%.

Rast je zabilježen i u sektorima snabdjevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija 1,5%, trgovina na veliko i trgovina na malo; popravka motornih vozila i motocikala 1,2%, vađenje ruda i kamena 0,8%, poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 0,5%, građevinarstvo 0,5% i državna uprava i odbrana: obavezno socijalno osiguranje 0,5%.

Pad prosječne plate zabilježen je u sektorima prerađivačka industrija 1,9%, ostale uslužne djelatnosti 1,8%,
usluge smještaja i ishrane 1,6%, zdravstvena i socijalna zaštita 1,1%, administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 0,9%, saobraćaj i skladištenje 0,5%, obrazovanje 0,4% i umjetničke zabavne i rekreativne djelatnosti 0,1%.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina, Finansije

Stiže novac za rekonstrukciju Terminala tečnih naftnih derivata u Bihaću - Potpisan kreditni aranžman sa Razvojnom bankom FBiH

U prostorijama Razvojne banke FBIH, danas je potpisan Ugovor sa Terminalima Federacije za rekonstrukciju Terminala tečnih naftnih derivata u Bihaću, čime se otvara novo poglavlje u modernizaciji ključnih energetskih objekata u Federaciji BiH. Terminal Bihać, koji obuhvata pet vertikalnih rezervoara za skladištenje naftnih derivata, suočio se s izazovima zastarjelosti i oštećenjima, što je 2010. godine dovelo do prestanka rada

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.