NavMenu

Vučić: U dogovoru sa Dodikom obnovićemo porodilište u Banjaluci

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 22.01.2024. 09:13
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: bibiphoto/shutterstock.com)Ilustracija

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će u naredne četiri godine biti rekonstruisana skoro sva porodilišta u Srbiji, a u dogovoru sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom isto će biti učinjeno i u Banjaluci.

Vučić je predstavljajući plan "Srbija 2027 - skok u budućnost" istakao da nema preče i veće brige za djecu i stare.

- Doneli smo odluku da rekonstruišemo skoro sva porodilišta u naredne četiri godine. Prvo Beograd, zatim Niš, Kragujevac, Novi Sad. U dogovoru sa predsednikom Republike Srpske isto ćemo uraditi i u Banjaluci - rekao je Vučić u obraćanju javnosti u Palati Srbija.


Ako hoćemo više djece, a ne možemo da uredimo porodilišta, kaže Vučić, onda smo licemjerni.

Vučić je rekao da je mnogo novca uloženo u zdravstvo, te istakao da samo nekoliko zemalja u svijetu besplatno liječe toliki broj bolesti kao Srbija.

- U naredne tri godine ćemo povećati budžete za retke bolesti i inovativne lekove za više od 200.000 miliona evra - rekao je Vučić, prenosi Srna.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Građevina

Lidl počeo gradnju još jednog prodajnog objekta u BiH

Njemački lanac trgovina Lidl počeo je s gradnjom još jednog objekta u Bosni i Hercegovini – i to u Mostaru, piše BiznisInfo.ba. Ovo pokazuje da Lidl ubrzava proces izgradnje objekata i ulaska na naše tržište. Već je u izgradnju niz objekata u nekoliko bh. gradova, ali i distributivnog centra u Lepenici kod Sarajeva. Objekat u Mostaru trebao bi biti završen od 15. novembra ove godine. Izvođač radova je firme Herc Gradnja iz Bileće.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.