NavMenu

Na planiniskim vrhovima Homolja gradiće se vjetropark Gornjak - Investitor Windflow East planira postavljanje 35 vjetroturbina

Izvor: eKapija Petak, 12.01.2024. 08:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Jungsik kwak)Ilustracija
Članovi privremenog organa Opštine Petrovac na Mlavi dali su zeleno svetlo na odluku o izradi Plana detaljne regulacije vetroparka Gornjak. Naručilac i finansijer izrade plana je kompanija Windflow East iz Beograda.

Plan obuhvara područje pojedinih planinskih vrhova Homoljskih planina na teritoriji ove opštine, od oko 3.030,5 ha, u mestima Melnica, Vitovnica, Stamnica, Bistrica, Ždrelo i Šetonje.

Preliminarne analize, kako se navodi, pokazale su da bi se na predviđenom prostoru planiralo instaliranje oko 35 vetroturbina ukupne instalisane snage maksimalno 200 MW, koji će biti priključeni na prenosni elektroenergetski sistem prema uslovima Elektromreže Srbije.

Rok za izradu plana je godinu dana.

Podsetimo, Iveks plus iz Babušnice izradio je krajem 2022. godine elaborat Plana detaljne regulacije vetroparka Gornjak investitora Windflow East iz Beograda, ali je zbog izmena zakonske reguative u oblasti planiranja i izgradnje, kao i izmena u obuhvatu Plana detaljne regulacije, prethodna odluka stavljena van snage.


I. Ž.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija

FERK odbio dati saglasnost za korekciju EPBiH: Cijene struje do daljnjeg ostaju iste

Članovi Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH (FERK) odbili su, na današnjoj sjednici, kako je neslužbeno potvrđeno za portal Avaz, dati saglasnost na zahtjev JP Elektroprivreda BiH za korekciju cijena električne energije za kategorije domaćinstva i ostala potrošnja. Odluka je donesena jednoglasno, a prethodila joj je temeljita analiza stručnih službi FERK-a. Iz FERK-a će o obrazloženju ove odluke svakako izvijestiti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.