NavMenu

Lidl želi da što prije otvori prodavnice u Crnoj Gori

Izvor: eKapija Nedjelja, 07.01.2024. 08:26
Komentari
Podeli
(Foto: Herrndorff/shutterstock.com)
Njemački trgovački lanac Lidl želi da što prije otvori svoje prodavnice prehrambenih proizvoda širom zemlje, kazao je njemački ambasador u Crnoj Gori Peter Felten.

Naime, on je u intervjuu za Vijesti na pitanje da li ima zainteresovanih njemačkih investitora za pokretanje ili širenje biznisa u Crnoj Gori kazao da ih svakako ima.

- Ako su opšti uslovi odgovarajući, onda sam uvjeren da će ih uskoro biti još više. Dozvolite mi da navedem samo dva projekta koja su već dugo u planu i nadamo se da će uskoro početi: vjetropark od 100 megavati u Brajićima, koji gradi i kojim će upravljati njemačka kompanija WPD, koja posluje širom svijeta, kao i u regionu zapadnog Balkana, i naravno njemački trgovački lanac Lidl, koji želi da što prije otvori svoje prodavnice prehrambenih proizvoda širom zemlje - odgovorio je Felten.

Podjsetimo, dolazak ovog njemačkog lanca u Crnu Goru najavljen je prije više od dvije godine, a kako su nedavno pisale Vijesti, marketi neće biti otvoreni u skorijem periodu. Među ključnim razlozima za to je nepostojanje planske dokumentacije za lokacije na kojima bi Lidl gradio objekte.

Lidl je u Crnoj Gori osnovan u martu 2021. godine i do sada je kupio tri lokacije, dvije u Podgorici i jedne u Nikšiću. Prema informacijama ovog lista, u pregovorima su za kupovinu većih parcela kod Tivta, Bara i Berana. Ni na jednoj od kupljenih lokacija nisu započeti nikakvi radovi.

Primjeri iz regiona o ulasku Lidla pokazuju da je od osnivanja firme do otvaranja prvih marketa bilo potrebno četiri do osam godina.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija

FERK odbio dati saglasnost za korekciju EPBiH: Cijene struje do daljnjeg ostaju iste

Članovi Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH (FERK) odbili su, na današnjoj sjednici, kako je neslužbeno potvrđeno za portal Avaz, dati saglasnost na zahtjev JP Elektroprivreda BiH za korekciju cijena električne energije za kategorije domaćinstva i ostala potrošnja. Odluka je donesena jednoglasno, a prethodila joj je temeljita analiza stručnih službi FERK-a. Iz FERK-a će o obrazloženju ove odluke svakako izvijestiti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.