NavMenu

Na prodaju hala dobojske tvornice Energoinvest novi za više od 1 mil KM

Izvor: Glas Srpske Petak, 15.12.2023. 09:06
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: rjp/flickr.com)Ilustracija
Tvornica niskonaponske opreme Energoinvest novi (TNNO) u stečaju iz Doboja ponudila je na prodaju nekretninu vrijednu više od 1 mil KM da bi izmirila neisplaćene obaveze i tako izašla iz začaranog kruga dugovanja.

Prodaja preostale imovine ovog stečajnog dužnika planirana je 23. januara 2024. godine, kada će u 12.30 časova u prostorijama Okružnog privrednog suda u Doboju biti otvarane koverte, a kupac koji ponudi najvišu cijenu za halu, koja se prostire na 1.479 kvadrata sa zemljištem površine 2.373 kvadrata, imovinu preuzima po principu viđeno-kupljeno, bez prava na naknadne reklamacije.

Kako je navedeno u oglasu, imovina stečajnog dužnika prodaje se po procijenjenoj vrijednosti nekretnine u iznosu od 1,015 mil KM, a ponude ispod 60% od procijenjene vrijednosti neće biti razmatrane.

Stečajni upravnik preduzeća Energoinvest novi Svetlana Popović istakla je za Glas Srpske da bi unovčenjem te imovine i namirenjem preostalog dijela povjerilaca konačno trebalo da bude okončan višegodišnji stečajni postupak.

- Potraživanja su naplaćena u jednom poprilično finom procentu, tačnije 74,5%. Na dobošu je ponuđena posljednja nekretnina ovog stečajnog dužnika i ukoliko ona bude prodata, povjerioci će biti izmireni 100% i tako ćemo ovaj proces konačno završiti - kazala je Popović, ističući da je ukupan dug iznosio više od 2 mil KM.

Opremu i kalupe za proizvodnju sklopki kupilo je, ističe ona, jedno prijedorsko preduzeće, koje je imalo namjeru da angažuju radnike ove dobojske tvornice.

U ovom preduzeću je krajem 2004. godine sproveden stečaj, nakon kojeg je novom reorganizacijom preduzeće krenulo u proizvodnju dvije veoma tražene vrste sklopki i osvajanje međunarodnog sistema standarda. Međutim, ta tehničko-tehnološka linija u preduzeću je stala 2008. godine, kada su radnicima obustavljene i plate. Zbog toga je 28 radnika 2012. godine pokrenulo drugi stečaj u dobojskom Energoinvestu.

Preduzeće TNNO do 1992. godine zapošljavalo je oko 250 radnika i u sistemu nekadašnjeg Energoinvesta bilo uspješan proizvođač svih vrsta niskonaponskih prekidača, sklopki, rastavljača, kontaktora, bimetalnih releja, tipkala, signalnih sijalica i rednih stezaljki.

Više detalja OVDJE.

Depozit

Kako je navedeno u oglasu, pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica koja uplate depozit u iznosu od 10% od procijenjene vrijednosti poslovnog objekta. Depozit treba da polože dva dana prije održavanja licitacije, a dokaz dostavljaju na dan otvaranja ponude.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Građevina

Lidl počeo gradnju još jednog prodajnog objekta u BiH

Njemački lanac trgovina Lidl počeo je s gradnjom još jednog objekta u Bosni i Hercegovini – i to u Mostaru, piše BiznisInfo.ba. Ovo pokazuje da Lidl ubrzava proces izgradnje objekata i ulaska na naše tržište. Već je u izgradnju niz objekata u nekoliko bh. gradova, ali i distributivnog centra u Lepenici kod Sarajeva. Objekat u Mostaru trebao bi biti završen od 15. novembra ove godine. Izvođač radova je firme Herc Gradnja iz Bileće.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.