NavMenu

Radnici Olipa u Travniku i Bugojnu stupili u štrajk

Izvor: Klix Utorak, 21.11.2023. 12:44
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: fotoinfot/shutterstock.com)Ilustracija
Radnici tvornice obuće Olip u Travniku i Bugojnu zaustavili su proizvodnju, a razlog je, kako prenose mediji, u prolongiranju isplate plate za oktobar.

Tvornica Olipa u Bugojnu u ponedjeljak je obustavila proizvodnju, a u Travniku još prošle sedmice. U Bugojnu je pride 120 radnika stupilo u štrajk kojim iskazuju nezadovoljstvo zbog odnosa firme prema njima.

Oni traže isplatu plate koja im je prolongirana zbog slabijeg priliva sredstava, a osim toga rade u veoma teškim uslovima.

Prema pisanju portala Bugojno-danas, radnici ističu da je ovo iživljavanje nad njima i da im je ugašeno grijanje, a nekim radnicima i svjetlo kako bi samovoljno otišli, ali to ne žele dok im se ne isplati plata.

Radnici u Travniku dobili su obavijest da će oktobarska plata koja je trebala biti isplaćena 15. novembra biti isplaćena ove sedmice zbog priliva sredstava.

Za sada nije poznato šta će biti sa radnicima Olipa, ali ovo nije prvi put da štrajkaju i traže poštivanje prava radnika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj

Otvaranje tvornice GS-RAMA u septembru 2024. - U toku montaža strojeva

Izgradnja tvornice GS-RAMA je u završnoj fazi. Dok se završavaju glavni građevinski radovi u isto vrijeme polako se radi na montaži strojeva. Pojedini su već stavljeni u funkciju. Nekolicina radnika koji su bili na obuci u tvornici GS-Tvornica mašina Travnik započeli su svoj rad u GS-RAMA u poslovnoj zoni Izlaz. Službeni početak rada ove novoizgrađene tvornice je svakim danom sve bliži. To je bio povod za nedavni posjet vlasnice

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.