NavMenu

BiH daje 1,5 mil KM za zgradu konzularnog predstavništva u Podgorici

Izvor: Capital Ponedjeljak, 20.11.2023. 15:36
Komentari
Podeli
(Foto: Printscreen/Google maps)

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine uporno je u namjeri da potroši 1,5 mil KM za kupovinu objekta za smještaj diplomatsko-konzularnog predstavništva BiH u Crnoj Gori.

Kako je naglašeno, opšta svrha kupovine zgrade je unapređenje rada Ministarstva vanjskih poslova kroz rješavanje pitanja trajnog smještaja DKP BiH svijetu.

Podsjetimo, priča oko kupovine navedenog objekta započela je još 2020. godine, ali sada je precizirano na kojoj lokaciji i koju zgradu će kupiti Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Navedeno je da je Komisija izvršila pregled raspoloživih nekretnina koji odgovaraju potrebama smještaja diplomasko-konzularnog predstavništva BiH u Crnoj Gori, te jednoglasno dala prijedlog Savjetu ministara za kupovinu objekta koji se nalazi na adresi IX Crnogorske brigade broj 140 po ponuđenoj cijeni od gotovo 1,5 mil KM.

Prema zvaničnim podacima kao vlasnik objekta i pratećeg zemljišta na lokaciji na kojoj je Ministarstvo vanjskih poslova BiH odlučilo da kupi objekat se vodi izvjesni Miomir Marković. Poznati crnogorski biznismen i političar takođe se zove Miomir Marković, ali nismo uspjeli potvrditi da li se radi o istoj osobi, odnosno da li je upravo on vlasnik zemljišta i objekta u kojem će biti smješteno diplomatsko konzularno predstavništvo BiH u Podgorici.


U Odluci je istaknuto da objekat odgovara zahtjevima diplomatsko-konzularnog predstavništva BiH u Podgorici i to prema kriterijumima reprezentativne lokacije, kvaliteta gradnje, kao i da objekat zadovoljava sigurnosne uslove – samostojeći objekat sa okućnicom.

Takođe, objekat, prema njihovim riječima predstavlja trajno rješenje u pogledu funkcionalnosti prostora i osigurava potpune uslove za useljenje u punom kapacitetu, odnosno da se sva potrebna prilagođavanja izvrše u okviru predviđenih sredstava i bez dodatnih finansijskih izdataka iz budžetu Ministarstvu vanjskih poslova BiH.


Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.12.2023.  |  Energija, Građevina

Preuzeli ulogu Njemaca - Mađarska će finansirati tri projekta u RS vrijednosti više od 100 mil EUR

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je bila uspješna njegova posjeta Mađarskoj, koja je preuzela obavezu finansiranja tri projekta koje je napustila Njemačka razvojna banka u iznosu ukupno većem od 100 mič EUR. - Јedan je projekat vjetroelektrane Hrgud, drugi je revitalizacija postrojenja Hidrocentrale na Trebišnjici, a treći je postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Gradišci - rekao je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.