NavMenu

Jahorina bi mogla da dobije sportski kompleks od 11.800 m2 - Osim sale u planu i teretana, dom zdravlja, pošta, poslovni prostori...

Izvor: palelive.com Četvrtak, 28.09.2023. 15:04
Komentari
Podeli
Jahorina (Foto: Novica Nakov/flickr.com)Jahorina
Olimpijski centar Jahorina planira izgradnju sportske sale i kompleksa, što će značajno unaprijediti turističku ponudu i privući veći broj posjetilaca na ovu planinu, izjavio je za Srnu direktor Centra Dejan Ljevnaić.

Ljevnaić je naveo da je projektom koji će biti realizovan na zemljištu u vlasništvu opštine Pale predviđena zgrada od 11.800 m2 koja će sadržavati sportsku salu, teretanu, dom zdravlja, ambulantu, apoteku, poštu, moderne poslovne prostore, kao i lokaciju sa prodavnicama sportske opreme, te veliki parking.

- Sveobuhvatan projekat na Jahorini predstavlja revolucionarni plan razvoja na ovoj planini. Nalazi se u samom centru planine, na nadmorskoj visini od 1.500 metara i blizu staze Novak Đoković, pružajući posjetiocima izuzetno prirodno okruženje i sportske mogućnosti - istakao je Ljevnaić.

On je naveo da je ovaj projekat rezultat temeljne analize tržišta i pažljivog razmatranja potreba posjetilaca.

Prema njegovim riječima, investitori iz različitih zemalja spremni su da ulože u ovaj revolucionarni razvoj, što obećava procvat Jahorine i okolnih područja.

- Očekuje se da će ovaj projekat postati uzor za razvoj turizma i infrastrukture u regionu, donoseći značajne ekonomske i društvene koristi Olimpijskom centru Jahorina, Sarajevsko-romanijskoj regiji i Republici Srpskoj - rekao je Ljevnaić.

Ljevnaić je istakao da će projekat transformisati Jahorinu u značajan sportski i rekreativni centar.

- Izgradnjom sportske sale i savremenih sadržaja, omogućiće organizaciju brojnih sportskih i rekreativnih događaja, što će značajno unaprijediti turističku ponudu i privući veći broj posjetilaca. Projekat će otvoriti nove poslovne prilike i doprinijeti infrastrukturnom razvoju regiona - naveo je Ljevnaić i dodao da će to stvoriti radna mjesta i obogatiti ekonomsku scenu.


On je rekao da očekuju da će projekat sportske sale i kompleksa na Jahorini postati uzor za razvoj turizma i infrastrukture u regionu.

Kada je riječ o vremenu realizacije, Ljevnaić je ukazao da bi to zavisilo od procesa izbora investitora i izgradnje, ali da je već sad jasno da postoji značajan interes investitora iz 20 zemalja, što im daje osnovu za optimizam u vezi sa brzim napretkom projekta.

- Naš prioritet je da izaberemo investitore sa najboljim ekološki prihvatljivim ponudama kako bi priroda ostala netaknuta i za buduće generacije - poručio je Ljevnaić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro, Turizam, sport, kultura, Zdravstvo

Nutricionistkinja Novaka Đokovića o tome šta treba jesti prije, a šta poslije treninga

Ishrana na bazi namirnica biljnog porekla sve je popularnija među sportistima. Zagovara je i nutricionistkinja Nevena Veselinović, koja stoji iza koncepta Veganluk i, između ostalih, savjetuje Novaka Đokovića. 
Teniser se 2010. odrekao glutena, mliječnih proizvoda i rafinisanog šećera, a smanjio je i unos crvenog mesa. Danas konzumira isključivo hranu biljnog porekla, pa se tako na njegovom meniju nalazi puno voća, žitarice,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.