NavMenu

Starbucks uskoro u Crnoj Gori - Evo kada se očekuje otvaranje prve kafeterije

Izvor: Kolektiv Nedjelja, 27.08.2023. 17:58
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/oberaichwald)
Kada je u julu prošle godine tadašnji gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković najavio da će popularni lanac kafeterija Starbucks otvoriti svoj objekat u Podgorici, to je izazvalo veliku reakciju javnosti.

Kako je tada rečeno, Starbucks je svoju kafeteriju trebalo da otvori do kraja 2022. godine, u okviru investicije od pet miliona eura.

Ipak, od tada, pa do danas, javnost je ostala uskraćena o informaciji kada će Podgoričani moći da uživaju u ispijanju popularne kafe, koja je po mnogo čemu posebna.

Sa vlasnicima čuvene franšize sarađuje kompanija Zeren Holding, koja i dovodi Starbacks u Crnu Goru.

Kako ističu, projekat se aktivno nastavlja.

- I mi, jednako kao i vi želimo da se ovaj projekat što prije realizuje u Crnoj Gori. Projekat se aktivno nastavlja. Svi naši napori su usmjereni u ovom pravcu. Iako se trenutno ne oglašavamo mnogo, građani Crne Gore treba da znaju da se ulažu svi napori da se Starbucks otvori što je prije moguće - naveli su iz kompanije Zeren Holding za portal Kolektiv.me.

Prema ranijim najavama, otvaranjem Starbucks-a, trebalo bi da bude obezbijeđeno 50 novih radnih mjesta.

A, kada se može očekivati da čuvena kafeterija otvori svoja vrata u našem Glavnom gradu?

- Očekujemo otvaranje do kraja 2023. godine naglašavaju sagovornici.

Prvi Starbucks otvoren je davne 1971. godine u Sijetlu u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), a samo ime franšize inspirano je čuvenim romanom Mobi Dik (autora Hermana Melvila), simbolizirajući na taj način tradiciju prekookeanskih putovanja prvih trgovaca kafom.


Starbucks je danas prisutan na šest kontinenata u 74 države, sa preko 23.000 poslovnica.

Šta građani mogu očekivati kada je u pitanju plasiranje popularne kafe na našem tržištu?

- Kultura ispijanja kafe je jako zastupljena među građanima Crne Gore, pa će dolazak svjetski rasprostranjene franšize pružiti jedinstveno iskustvo za sve ljubitelje kvalitetne kafe. Sigurni smo da će prijatna atmosfera prve Starbucks kafeterije u Crnoj Gori biti omiljeno mjesto susreta i užitka za sve generacije - zaključili su iz kompanije Zeren Holding za portal Kolektiv.me.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Energija, Industrija

Tender banjalučkog Vodovoda za solarne elektrane zbunio ponuđače

Banjalučki Vodovod je poništio tender za nabavku četiri solarne elektrane vrijedne 1,4 mil KM zato što su uslovi u tenderskoj dokumentaciji bili zbunjujući za potencijalne ponuđače. Javna nabavka je bila raspisana u novembru prošle godine sa ciljem da ovo preduzeće samostalno proizvodi struju za vlastite potrebe, a višak prodaje. Taj plan je bar za sada stavljen na čekanje, jer je nakon skoro pola godine od raspisivanja tendera tek

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.