NavMenu

U septembru počinje rekonstrukcija najlošije dionice magistralnog puta prema Crnoj Gori

Izvor: eKapija Utorak, 15.08.2023. 08:29
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: jocic/shutterstock.com)Ilustracija
U septembru počinje rekonstrukcija magistralnog puta prema Crnoj Gori u dijelu koji najlošije izgleda, od obilaznice oko Zlatibora, 15 kilometara prema Novoj Varoši, Priboju i Prijepolju. Ovo je rekao ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Na taj način će, kako je rekao, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje i Sjenica biti povezani sa auto-putem, kako bi ovaj deo Srbije živeo bolje i dodatno se razvijao.

Vesić je ovo rekao prilikom obilaska radova na poslednjih 2,4 km od ukupno 25 kilometara putnog pravca Kokin Brod-Pribojska Banja-Priboj koji se privode kraju.

Kako je istakao, ovih 2,4 kilometra puta prema Pribojskoj Banji jedan od najzahtevnijih zadataka na obnovi celog poteza, jer se upravo tu nalazi veliko klizište.

- Sada se postavljaju šipovi, na dubini do 16 metara, kako bi se klizište zaustavilo, put bio stabilan i trajan i kako bi se izbegle nesreće - naveo je on i napomenuo da na celom putu postoje dva klizišta, koja će biti regulisana, kao i da se rade dva mosta na toj trasi, navodi se na sajtu Vlade.

Ministar je najavio i obnovu magistralnog puta od Čajetine do Priboja, kao i brzu saobraćajnicu od Nove Varoši do Duge poljane, koja će taj deo spojiti sa budućim auto-putem ka Crnoj Gori.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Energija, Industrija

Tender banjalučkog Vodovoda za solarne elektrane zbunio ponuđače

Banjalučki Vodovod je poništio tender za nabavku četiri solarne elektrane vrijedne 1,4 mil KM zato što su uslovi u tenderskoj dokumentaciji bili zbunjujući za potencijalne ponuđače. Javna nabavka je bila raspisana u novembru prošle godine sa ciljem da ovo preduzeće samostalno proizvodi struju za vlastite potrebe, a višak prodaje. Taj plan je bar za sada stavljen na čekanje, jer je nakon skoro pola godine od raspisivanja tendera tek

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.