NavMenu

Novi zeleni kilovati stizaće iz južnog Banata - Vjetropark Plandište na mreži do 2025.

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.07.2023. 14:39
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Hans)
Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine dao je saglasnost na ažuriranu Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu projekta vetroparka Plandište 1, kojom je ovaj projekat dobio i zelenu dozvolu za gradnju.

Reč je o planiranom projektu vetroelektrane snage do 102 MW. Nosilac projekta je kompanija Wind Park Plandište, a obrađivač Studije firma New Energy Solutions.

Kako se navodi u dokumentu, nosilac projekta planira da sprovede međunarodni tender u prvoj polovini 2023. godine i izabere izvođača po sistemu "ključ u ruke".

Postavljanje vetrogeneratora je planirano u periodu tokom drugog i trećeg kvartala 2024. Početak rada vetroparka planiran je početkom 2025. godine.

I. Ž.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro, Turizam, sport, kultura, Zdravstvo

Nutricionistkinja Novaka Đokovića o tome šta treba jesti prije, a šta poslije treninga

Ishrana na bazi namirnica biljnog porekla sve je popularnija među sportistima. Zagovara je i nutricionistkinja Nevena Veselinović, koja stoji iza koncepta Veganluk i, između ostalih, savjetuje Novaka Đokovića. 
Teniser se 2010. odrekao glutena, mliječnih proizvoda i rafinisanog šećera, a smanjio je i unos crvenog mesa. Danas konzumira isključivo hranu biljnog porekla, pa se tako na njegovom meniju nalazi puno voća, žitarice,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.