NavMenu

Ovo su najljepše plaže Malage - Sunčana obala prepuna istorije i dobre hrane

Izvor: Novosti Ponedjeljak, 26.06.2023. 07:52
Komentari
Podeli
Playa de la Caleta (Foto: Pixabay / Makalau)Playa de la Caleta
Malaga je grad na obali Andaluzije, peti po veličini grad u Španiji. Ovo je popularna turistička destinacija, zbog svoje odlične lokacije na Mediteranu.

Ona je poznata po ugodnoj suptropskoj klimi, koja je idelna za izležavanje i opuštanje na plaži.

Opisana kao jedan od najstarijih gradova na svijetu, sa preko 3.000 godina istorije, Feničani su ovdje osnovali trgovački centar po imenu Malaka. Rimljani su ovdje provodili vrijeme, a Arapi su vladali osam vijekova i ostavili svoj trag u arhitekturi.

Za zaljubljenike istorije, zaista ima toliko toga da se vidi. Od nevjerovantih ostataka rimskog amfiteatra iz 1.vijeka do impresivne crkve Santjago, Pikasovog rodnog mjesta na Plaza de la Mersed, i zadivljujućeg Castillo de Gibralfaro iz 10.vijeka sa pogledom na grad.

Posjeta plaži je jedna od najboljih besplatnih stvari u Malagi. Dok mnogi odlaze iz Malage na plaže u Marbelji ili Nerhi, postoje neke lijepe plaže u blizini centra Malage - tačnije 15 u okviru grada.

Playa de la Malagueta je jedna od najbližih, puna prodavnica i restorana specijalizovanih za svježe morske plodove. Odmah iza, Playa de la Caleta, jedna je od najpopularnijih među lokalnim stanovništvom.

Playa Palo je popularna plaža koja se nalazi pored marine El Candado. Savršena je za putnike koji uživaju u jedrenju, pecanju i ronjenju. Takođe je popularan po svojim sadržajima koji uključuju barove na plaži, restorane i šetalište. Pjesak je ovdje veoma mekan i sitan.

Playa Huellin je lokalna autentična plaža, za pravu relaksaciju. Locirana je pored Banderas promenade, koja je nazvana po popularnom glumcu Antoniju Banderasu. Ova plaža je savršena za one koji ne vole previše gužve.

Playa Huellin (Foto: Pixabay / Quino Al)Playa Huellin

Playa Las Acacias je veoma popularna među turistima i lokalcima. Proteže se čitavu milju i podijeljena je sa nekoliko uvala. Popularna je među mlađom populacijom zbog živahnog šetališta.

Ukoliko ste ljubitelj nudizma, razmotrite Playa Almayete Bajamar. Tri milje duga, ova plaža više privlači inetrnacionalne turiste.

Playa de la Malagueta je jedinstvena po svom finom, crnom pijesku. Proteže se jednu milju i locirana je pored Paseo Pablo Picasso - živi centar grada, idealnim za šoping, sa restoranima i barovima.

Uživajte u jednom od prelijepih zalazaka sunca u Malagi

Šta raditi u Malagi nakon cjelodnevnog istraživanja? Uživajte u jednom od poznatih zalazaka sunca. Dom sunce nestaje nad vodom, vrijeme je da se otkrije druga strana grada - noćni život!

U velikom broju, ljudi se okupljaju u barovima duž drevnih ulica Malage, uživajući u lokalnom vinu, talasima i još mnogo toga.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija

FERK odbio dati saglasnost za korekciju EPBiH: Cijene struje do daljnjeg ostaju iste

Članovi Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH (FERK) odbili su, na današnjoj sjednici, kako je neslužbeno potvrđeno za portal Avaz, dati saglasnost na zahtjev JP Elektroprivreda BiH za korekciju cijena električne energije za kategorije domaćinstva i ostala potrošnja. Odluka je donesena jednoglasno, a prethodila joj je temeljita analiza stručnih službi FERK-a. Iz FERK-a će o obrazloženju ove odluke svakako izvijestiti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.