NavMenu

Vlada RS emisijom obveznica na berzi prikuplja 210 mil KM

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 05.06.2023. 15:33
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: vallter/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarstvo finansija Republike Srpske objavilo je javni poziv za upis i uplatu 58. emisije obveznica Republike Srpske javnom ponudom svim domaćim i stranim fizičkim i pravnim licima, ističe se na sajtu Banjalučke berze.

U planu je emisija dugoročnih obveznica javnom ponudom, a broj hartija od vrijednosti emitenta Republika Srpska iznosi 210.000.

Planirani iznos emisije je 210 miliona konvertibilnih maraka, a nominalna vrijednost pojedinačne hartije od vrijednosti je 1.000 KM. Rok dospijeća je pet godina, odnosno 22. juni 2028. godine.

Datum aukcije je 20. juna, kamatna stopa je fiksna 6,1% na godišnjem nivou.
Glavnica se isplaćuje godišnje (po isteku svake godine od dana registracije emisije) po 10% u 2024, 2025, 2026. i 2027. godini, a 60% u 2028. godini, a kamata se obračunava na neotplaćeni dio glavnice i isplaćuje jednom godišnje (po isteku svake godine od dana registracije emisije), navodi se u objavi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj

Otvaranje tvornice GS-RAMA u septembru 2024. - U toku montaža strojeva

Izgradnja tvornice GS-RAMA je u završnoj fazi. Dok se završavaju glavni građevinski radovi u isto vrijeme polako se radi na montaži strojeva. Pojedini su već stavljeni u funkciju. Nekolicina radnika koji su bili na obuci u tvornici GS-Tvornica mašina Travnik započeli su svoj rad u GS-RAMA u poslovnoj zoni Izlaz. Službeni početak rada ove novoizgrađene tvornice je svakim danom sve bliži. To je bio povod za nedavni posjet vlasnice

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.