NavMenu

Regionalni ekonomski samit od 28. do 30 maja u Bečićima

Izvor: eKapija Četvrtak, 25.05.2023. 09:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / MariSmithPix)Ilustracija
Samit ministara finansija, guvernera centralnih banaka i direktora poreskih uprava, pod nazivom "Finansijska i monetarna stabilnost regiona u neizvesnim vremenima produžene geopolitičke i ekonomske krize" održaće se od 28. do 30. maja u hotelu Splendid u Bečićima.

Samit koji organizuje Savez ekonomista Srbije na jednom mestu okupiti ključne kreatore fiskalne i monetarne politike svih zemalja regiona, predstavnike najvažnijih međunarodnih finansijskih institucija i vodeće ljude najvećih banaka, kompanija i osiguravajućih društava iz celog regiona.

- Ovogodišnje okupljanje finansijske i poslovne elite biće prilika za razmenu mišljenja o perspektivama regiona u izuzetno drugačijim okolnostima, koje pre svega karakterišu visoka inflacija, rast kamatnih stopa centralnh banaka ključnih zemalja sveta, usporavanje privredne aktivnosti, pojačana nestabinost bankarskog sektora u SAD i komplikovana geopolitička situacija, naročito nakon izbijanja rusko-ukrajinskog sukoba u februaru 2022. - poručili su organizatori.

Kako su naveli, samit će biti prilika da se iz prve ruke od kreatora fiskalne i monetarne politike zemalja regiona čuje kako će oni reagovati kako bi se ublažile negativne posledica ovih nepovoljnih globalnih kretanja, kakve se mere planiraju za usporavanje inflacije, uz istovremeno očuvanje stabilnosti bankarskog i uopšte finansijskog sistema, ali i za ubrzanje privrednog rasta, kako bi države regiona izbegle recesiju, koja ozbijno preti nekim od najrazvijenijih zapadnih zemalja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Tunel bi za duplo skratio putovanje od Pala do Istočnog Novog Sarajeva - Predstavljena predstudija izvodljivosti trase od 14 km

U prostorijama Gradske uprave Istočno Sarajevo u četvrtak je predstavljena predstudija izvodljivosti za tunel od Istočnog Novog Sarajeva do Pala, koji bi trebalo da u budućnosti saobraćajno poveže opštine u okviru grada Istočno Sarajevo, znatno skrati vrijeme vožnje i, što je najvažnije, u narednih nekoliko godina predstavlja trasu buduće brze ceste i vezu ovog dijela Republike Srpske sa Srbijom. Iz Gradske uprave je saopšteno da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.