NavMenu

Prvi Maybach na struju je EQS 680 (VIDEO)

Izvor: magazinauto.com Utorak, 25.04.2023. 14:51
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Victor Sutty/Unsplash)Ilustracija
Mercedes-Benz je posljednjih nekoliko godina predstavio mnogo novih električnih modela, od EQA krosovera do EQS limuzine u standardnim i visokoperformansnim AMG varijantama.

Međutim, tek sada, sa lansiranjem EQS 680 SUV-a, luksuzna Maybach divizija dodala je električni model svom portfoliju.

Kao i drugi automobili u Maybach liniji, prvo serijsko električno vozilo brenda zasnovano je na standardnom Mercedes vozilu, umjesto da bude samostalan proizvod. U ovom slučaju, to je EQS SUV, ali uz dodatak brojnih prepoznatljivih detalja kao što su Maybach prednja maska, dvobojna karoserija, privlačni sedmokraki kovani točkovi prečnika 22 inča. Sve to obezbjeđuje da auto ne može lako da se pomješa sa standardnim EQS SUV-om.

Maybach 680 znači da će imati najsnažniji motor u ponudi sa 658 KSi 950 Nm, što obezbjeđuje da iz stanja mirovanja do 100 km/h stigne za 4,4 sekunde.

Mercedes ne navodi veličinu baterije, mada je gotovo sigurno da je u pitanju isti paket od 107,8 kWh ugrađen u druge EQS modele. Autonomija bi trebalo da bude oko 600 km po WLTP normama.

Fokus je, naravno, na prefinjenosti i udobnosti putnika. Mogu da udišu mirisni vazduh iz standardnog Air Balance paketa, slušaju Burmester 4D zvučni sistem sa 15 zvučnika, uživaju u pićima zagrijanim termo držačima za čaše i potpisujući važne dokumente pod sjajem dizajnerske lampe ugrađene u svaki C stub ili preko 253 individualno kontrolisane LED diode koje čine sistem aktivnog ambijentalnog osvjetljenja.

Standardna zadnja sjedišta, koja su presvučena ekološki prihvatljivijom kožom biljno štavljenom, opremljena su ventilacijom, funkcijom masaže i grijanjem za vrat i ramena, a sa "paketom šofera" sjedište suvozača se automatski pomjera naprjed kada se sjedne na sjedište iza njega.

Za maksimalno luksuzno iskustvo, biće vam potreban opcioni paket sjedišta prve klase, koji proširuje prednju centralnu konzolu do prostora između dva zadnja sjedišta i prekriva je drvenom oblogom visokog sjaja koja odgovara komadima drveta na leđima prednjih sjedišta.

Svaki putnik pozadi dobija 11,6-inčni ekran za informacije i zabavu i može da vidi, pa čak i da unese odredište za navigaciju, dok je napred MBUX Hyperscreen kontrolna tabla sa trostrukim ekranom koja je opciona na manjim EQS modelima standardna i dolazi sa grafikom specifičnom za Maybach.

Prebacite Dynamic Select kontroler na Maybach režim i igle na displeju instrumenta postaju dvije svilene marame koje se elegantno kreću na vjetru.

Mercedes nije objavio koliko će više koštati Maybach EQS od Mercedesa EQS 580.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.