NavMenu

Daimler kupuje baterije za električna vozila u vrijednosti od 20 mlrd EUR

Izvor: Energetika.ba Srijeda, 12.12.2018. 11:06
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Smile Fight/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Daimler planira kupovinu baterijskih ćelija u vrijednosti od 20 mlrd EUR do 2030. godine u okviru priprema za masovnu proizvodnju hibridnih i električnih vozila, saopštio je njemački proizvođač automobila Mercedes-Benz, koji posluje u sastavu Daimlera.

Ova kompanija je jedan od brojnih njemačkih proizvođača automobila koji rade na širenju u sektoru električnih vozila, imajući u vidu da su evropski regulatori donijeli stroge propise o emisiji toksičnih gasova iz dizelaša, izvještava Rojters.

- Kupovinom baterijskih ćelija u vrijednosti većoj od 20 mlrd EUR sistemski sprovodimo transformaciju za električnu budućnost naše kompanije - izjavio je glavni izvršni direktor Diter Zeče.

Iz Daimlera nisu željeli da kažu koji će dobavljači dobiti ugovore.

Kompanija već ima ugovore o nabavkama baterijskih ćelija sa korejskim kompanijama SK Innovation i LG Chem i sa kineskim dobavljačem Contemporary Amperex Technology, budući da planira da do 2022. izbaci na tržište 130 električnih i hibridnih vozila, osim električnih kombija, autobusa i kamiona.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.