NavMenu

Izgradnja stadiona Čika Dača u Kragujevcu počinje u maju

Izvor: Sportal Petak, 17.02.2023. 07:14
Komentari
Podeli
(Foto: Grad Kragujevac)
Izgradnja stadiona Čika Dača u Kragujevcu počeće u maju, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Svečanoj akademiji u Kragujevcu povodom Dana državnosti.

- Dobijena je građevinska dozvola, projektna dokumentacija završena. To će za Šumarice i čitav deo severnog Kragujevca biti jedan od najvažnijih i najvećih razvojnih projekata - istakao je Vučić.

Navodno, novi Čika Dača će koštati 70.000.000 EUR. Imaće kapacitet od 20.000 mesta, što bi ga učinilo trećim najvećim stadionom u Srbiji (iza stadiona Crvene zvezde i Partizana), a najvećim van Beograda.

U međuvremenu bi trebalo da bude završena izgradnja stadiona u Loznici, Leskovcu i Zaječaru. Lagator u Loznici košta 30.000.000 EUR i imaće 9.000 kapacitet. Za Dubočicu u Leskovcu daje se 20.000.000, a broj mesta je 8.000. Stadion Kraljevica u Zaječaru sa kapacitetom 8.000 mesta vredi 28.000.000 EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.