NavMenu

Lufthansa će do kraja 2023. zaposliti 20.000 ljudi

Izvor: Biznis.rs Srijeda, 23.11.2022. 07:22
Komentari
Podeli
(Foto: Kevin Hackert/unsplash)
Njemačka kompanija Lufthansa planira da zaposli 20.000 ljudi do kraja 2023. godine, u kojoj se bilježi snažan oporavak prometa avio-saobraćaja nakon pandemije korona virusa.

Kako je saopšteno iz kompanije, u potrazi su za različitim profilima radnika – od pilota, kabinskog osoblja, do pravnika i tehničara. Krajem septembra njemačka grupacija imala je 107.000 zaposlenih.

Lufthansa je, kao i mnoge druge avio-kompanije, ukinula na hiljade radnih mjesta tokom pandemije. Industrija je ove godine doživjela snažan oporavak, a nedostatak radne snage uzrokovao je haos na nekoliko evropskih aerodroma tokom ljetnih mjeseci. Industrija je bila pogođena brojnim štrajkovima zbog nezadovoljstva zaposlenih.

Njemačka avio-kompanija sada najavljuje zapošljavanje 20.000 ljudi.

- To pokazuje da Lufthansa ambiciozno korača u budućnost - rekao je rukovodilac sektora za ljudske resurse u kompaniji Mihael Nigeman (Michael Niggemann).

- Ako želimo da budemo lider u industriji, potrebni su nam predani i motivisani zaposleni koji će se nositi s izazovima - navodi Nigeman za nemačku novinsku agenciju DPA, prenosi Biznis.rs.

Prvi čovjek u kompaniji Lufthansa Karsten Špor (Carsten Spohr) nedavno je najavio da će zbog velike potražnje grupacija do kraja iduće godine zapošljavati oko 20.000 ljudi, a ujedno je najavio i više milijardi evra ulaganja u avione i opremu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj

Otvaranje tvornice GS-RAMA u septembru 2024. - U toku montaža strojeva

Izgradnja tvornice GS-RAMA je u završnoj fazi. Dok se završavaju glavni građevinski radovi u isto vrijeme polako se radi na montaži strojeva. Pojedini su već stavljeni u funkciju. Nekolicina radnika koji su bili na obuci u tvornici GS-Tvornica mašina Travnik započeli su svoj rad u GS-RAMA u poslovnoj zoni Izlaz. Službeni početak rada ove novoizgrađene tvornice je svakim danom sve bliži. To je bio povod za nedavni posjet vlasnice

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.