NavMenu

Fotografija sedmice: Kiša - autor Senad Tatić

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 10.01.2011. 11:37
Komentari
Podeli

Naziv fotografije: Kiša

O fotografiji: Fotografija je nastala u avgustu 2007. godine u gradu Bentoti, u Šri Lanki. Bentota je turistički gradić na zapadnoj obali Šri Lanke, udaljen 60 km od Colomba sa dugim pješčanim plažama. Tropska laguna i rijeka koja se tu ulijeva u ocean pružaju velike mogućnosti za bavljenje raznim aktivnostima na vodi kao i nezaobilaznim i nezaboravnim ronjenjem. Lokalno stanovništvo se uglavnom bavi primitivnim ribolovom. Kako se radi o tropima nikoga pa ni ove vrijedne ribare, ne iznenađuju iznenadni pljuskovi. Kako se brzo i nenadano pojave tako brzo i prestaju, donoseći bar na kratko prijeko potrebno osvježenje.

O autoru: Senad Tatić rođen je 12.07.1959. god u Zenici. Od maja 2006. pa do kraja 2010. živio u jugoistočnoj Aziji, dvije godine u Šri Lanci, i skoro tri godine u Indoneziji. Fotografijom kao dragim hobijem se intenzivnije bavi od 2000. godine, a posebno od preseljenja u te atraktivne krajeve. Aktivno učestvuje na portalu Fotografija.ba, a prvu samostalnu izložbu "Između jave i sna" imao je u decembru 2010. godine u Gradskom muzeju Zenica. Trenutno živi i pravi fotografije u bližoj okolini Washingtona - USA.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina, Finansije

Stiže novac za rekonstrukciju Terminala tečnih naftnih derivata u Bihaću - Potpisan kreditni aranžman sa Razvojnom bankom FBiH

U prostorijama Razvojne banke FBIH, danas je potpisan Ugovor sa Terminalima Federacije za rekonstrukciju Terminala tečnih naftnih derivata u Bihaću, čime se otvara novo poglavlje u modernizaciji ključnih energetskih objekata u Federaciji BiH. Terminal Bihać, koji obuhvata pet vertikalnih rezervoara za skladištenje naftnih derivata, suočio se s izazovima zastarjelosti i oštećenjima, što je 2010. godine dovelo do prestanka rada

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.