NavMenu

Udruženje vinogradara organizuje manifestaciju "Kušaj ljubuška vina"

Izvor: Poslovne novine Četvrtak, 11.08.2022. 07:31
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay / Didgeman)
Udruženje vinogradara i vinara Ljubuški i ove godine organizuje manifestaciju "Kušaj ljubuška vina" koja će se održati u četvrtak i petak, 11. i 12. augusta, ispred restorana Amfora, priopćili su iz Turističke zajednice Grada Ljubuškog.

Prvog dana ovog vinskog eventa bit će organizirana stručna radionica, kojoj će nazočiti gosti iz struke.

- Govorit ćemo o stanju vinogradarstva u Hercegovini, potom o gnojidbi u vinogradu, tehnološkim procesima proizvodnje vina suvremenim načinom i sredstvima, a četvrti dio će biti vezan uz vođeno kušanje vina uz asistenciju somelijera koje ćemo angažirati - rekao je predsjednik ove Udruge vinogradara i vinara Ljubuški Zdenko Milas.

U petak će ova manifestacija biti nastavljena u 20.30h dodjelom zahvalnica, a ovom prilikom će i svoja vina predstaviti osam ljubuških vinarija na odvojenim štandovima; Vinarija Buntić, Podrum Begić, Vinarija Majić, Vino Milas, Vinogradi Nuić, Obiteljski podrum Sušac, Vinarija obitelji Škegro i Vinarija Keža.

Vina će biti izložena za degustaciju širokom krugu posjetitelja. Koncept kušanja, kao i prošle godine, baziran je na principu davanja kaucije za čašu te kupovinu bonovima od tri i pet maraka.

- Posjetitelj kupuje suvenir čašu, i uz bonove jednu degustacijsku količinu, zavisi od cijene samih vina, svako po svom izboru bira koja će konzumirati i komentirati - pojasnio je Milas.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Energija, Industrija

Tender banjalučkog Vodovoda za solarne elektrane zbunio ponuđače

Banjalučki Vodovod je poništio tender za nabavku četiri solarne elektrane vrijedne 1,4 mil KM zato što su uslovi u tenderskoj dokumentaciji bili zbunjujući za potencijalne ponuđače. Javna nabavka je bila raspisana u novembru prošle godine sa ciljem da ovo preduzeće samostalno proizvodi struju za vlastite potrebe, a višak prodaje. Taj plan je bar za sada stavljen na čekanje, jer je nakon skoro pola godine od raspisivanja tendera tek

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.