NavMenu

Grupa Queen postigla istorijski rekord

Izvor: RTRS Četvrtak, 21.07.2022. 10:19
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay / Pexels)
Rok grupa Kvin (Queen) je ušla u istoriju britanske top liste postavši prva grupa koja je prodala sedam miliona primjeraka pojedinačnog albuma.

Njihova prva kolekcija Najveći hitovi, iz 1981. godine, u prosjeku je u vlasništvu jednog od četiri domaćinstva u Velikoj Britaniji.

Ploča koja sadrži klasične singlove poput We Will Rock You i Bohemian Rhapsody godinama je višegodišnji bestseler. Nedavno je provela svoju 1.000. nedjelju na britanskoj listi albuma.

Gitarista grupe Kvin Brajan Mej nazvao je najnovije dostignuće "radosnom viješću", prenosi BBC.

Nijedan album to nije postigao ranije u istoriji, izjavio je Mej, i dodao, da su počastvovani.

- Britanska javnost i njihov beskrajno odličan ukus učinili su ovaj album najprodavanijim u istoriji. Hvala vam puno - istakao je bubnjar Rodžer Tejlor.

Kvinovi Najveći hitovi prednjači na listi albuma svih vremena sa skoro milion primjeraka, ispred Abbinog kompilacionog albuma Gold iz 1992. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina, Finansije

Stiže novac za rekonstrukciju Terminala tečnih naftnih derivata u Bihaću - Potpisan kreditni aranžman sa Razvojnom bankom FBiH

U prostorijama Razvojne banke FBIH, danas je potpisan Ugovor sa Terminalima Federacije za rekonstrukciju Terminala tečnih naftnih derivata u Bihaću, čime se otvara novo poglavlje u modernizaciji ključnih energetskih objekata u Federaciji BiH. Terminal Bihać, koji obuhvata pet vertikalnih rezervoara za skladištenje naftnih derivata, suočio se s izazovima zastarjelosti i oštećenjima, što je 2010. godine dovelo do prestanka rada

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.