NavMenu

U toku godine tender za trasu regionalnog puta u zoni Starog Ugljevika

Izvor: Glas Srpske Četvrtak, 14.04.2022. 09:46
Komentari
Podeli
Iz Javnog preduzeća Putevi Republike Srpske saopšteno je da će u toku ove godine biti realizovane javne nabavke u vezi sa izgradnjom urušenog dijela trase regionalnog puta u zoni Starog Ugljevika.

Iz ovog preduzeća Srni je rečeno da finansiranje tehničke dokumentacije i samu izgradnju realizuje Rudnik i Termoelektrana (RiTE) Ugljevik.

- U skladu sa Zakonom o javnim putevima propisano je da se izmještanje ili rekonstrukcija dijela puta zbog građenja novog objekta, gdje spada i rudnik, vrši u skladu sa standardima postojeće kategorije puta, a troškove izmještanja puta u cijelosti snosi investitor novog objekta - navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da je prošle godine potpisan Sporazum o uređenju međusobnih odnosa, prava, obaveza i odgovornosti u vezi realizacije trajnog izmještanja dijela trase regionalnog puta, koji se nalazi u eksplatacionom polju ležišta Bogutovo selo-Ugljevik istok 1, između Puteva Srpske i Elektroprivrede Republike Srpske, zavisno preduzeće RiTE Ugljevik.

Nakon potpisivanja ovog sporazuma, formiran je stručni tim za sprovođenje postupka utvrđivanja trajne trase dionice, dodaju iz Puteva Srpske.

U saopštenju se ističe da je radom stručnom tima u prethodnom periodu utvrđeno da je za realizaciju trajnog izmještanja trase regionalnog puta neophodno izraditi sveobuhvatnu i detaljnu tehničku dokumentaciju te da je obaveza Puteva Srpske da sprovede javnu nabavku za izbor pravnog lica koje će izraditi tu dokumentaciju.

- Javno preduzeće Putevi Republike Srpske prati stanje regionalnog puta i ukoliko dođe do daljeg urušavanja dijela trase aktivnostima RiTe Ugljevik, s ciljem bezbjednosti saobraćaja i učesnika u saobraćaju, zatražiće od Ministarstva saobraćaja i veza da donese rješenje o obustavi saobraćaja do trajnog izmještanja puta - navodi se u saopštenju.


RiTE Ugljevik juče je saopštio da su obezbijedili novac za izgradnju urušenog dijela trase regionalnog puta uljed razvoja rudarskih radova u zoni Starog Ugljevika, ali da nemaju nadležnost da obave radove.

U saopštenju su naveli da nemaju nadležnost da grade javne puteve zbog čega su preduzete sve aktivnosti da bi se animirali nadležni organi, prije svega Putevi Srpske i lokalna samouprava s ciljem trajnog rješenja problema putne infrastrukture, ali da do sada nisu dali konkretne rezultate.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Građevina

Lidl počeo gradnju još jednog prodajnog objekta u BiH

Njemački lanac trgovina Lidl počeo je s gradnjom još jednog objekta u Bosni i Hercegovini – i to u Mostaru, piše BiznisInfo.ba. Ovo pokazuje da Lidl ubrzava proces izgradnje objekata i ulaska na naše tržište. Već je u izgradnju niz objekata u nekoliko bh. gradova, ali i distributivnog centra u Lepenici kod Sarajeva. Objekat u Mostaru trebao bi biti završen od 15. novembra ove godine. Izvođač radova je firme Herc Gradnja iz Bileće.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.