NavMenu

Trening centar u Zenici dobiće još dva terena sa prirodnom travom - Najavljeni i dodatni smještajni kapaciteti

Izvor: eKapija Petak, 18.02.2022. 08:06
Komentari
Podeli
Delegacija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, koju je predvodio generalni sekretar Adnan Džemidžić, razgovarala je u srijedu, 16. februara, sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem o realizaciji novih projekata u Trening centru u Zenici te budućim nastupima državnih selekcija u tom gradu, saopšteno je na sajtu Grada Zenica.

Zenica će biti jedan od gradova domaćina Evropskog prvenstva u nogometu za kadetkinje (U17), koje će se, od 3. do 15. maja 2022. godine igrati u četiri grada – Mostaru, Širokom Brijegu, Zenici i Sarajevu. Prije tog turnira za mlađe uzraste, a u sklopu priprema za nastup u UEFA Ligi nacija, seniorska A reprezentacija odigraće na zeničkom Stadionu "Bilino polje" prijateljske utakmice protiv Gruzije (25. marta) i Luksemburga (29. marta).

– Grad Zenica je zadovoljan, jer će biti domaćin. I do sada se naš grad pokazao kao dobar domaćin i organizator, tako da ćemo sve uraditi da to bude na najvišem nivou. Druga tema bio je razgovor oko proširenja Trening centra NSBiH, gdje smo usaglasili aneks Sporazuma i ove će se godine i to početi raditi – najavio je Kasumović.

Radovi bi trebali početi do kraja ove godine, ali će konačnu odluku o terminu početka gradnje dva nova nogometna terena, oba s prirodnom travom te proširenjem smještajnih kapaciteta za dodatnih oko 100 kreveta, restoranskog prostora, donijeti Gradsko vijeće Grada Zenica te Izvršni odbor NSBiH.

– NSBiH ne radi sam za sebe. Radimo za dobrobit društva, hoćemo da pravimo nove fudbalere, nove igrače… Ovdje želimo da imamo svoj nukleus za razvoj zaista mladih talenata, kojih imamo dovoljno ali nemamo prostora. Dogradnja, odnosno proširenje Centra, sadržani su u Idejnom rješenju i projektu kojeg već posjedujemo. Naravno, moramo i mi neke stvari još preformulirati, ali ono što vam možemo kazati jeste da ćemo sigurno u kapacitetima dobiti još dva travnata terena, s prirodnom travom. Ono što ćemo još uraditi, jeste proširenje smještajnih kapaciteta, što je nama jako bitno – istakao je Džemidžić.

Finansijska konstrukcija za nove projekte, kazao je Džemidžić, tek će biti definisana, a Grad Zenica će im pomoći u eksproprijaciji privatnog zemljišta te ustupanja na korištenje zemljišta koje je u vlasništvu Grada Zenica.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Energija, Industrija

Tender banjalučkog Vodovoda za solarne elektrane zbunio ponuđače

Banjalučki Vodovod je poništio tender za nabavku četiri solarne elektrane vrijedne 1,4 mil KM zato što su uslovi u tenderskoj dokumentaciji bili zbunjujući za potencijalne ponuđače. Javna nabavka je bila raspisana u novembru prošle godine sa ciljem da ovo preduzeće samostalno proizvodi struju za vlastite potrebe, a višak prodaje. Taj plan je bar za sada stavljen na čekanje, jer je nakon skoro pola godine od raspisivanja tendera tek

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.