NavMenu

Žičara K7 od danas dostupna posjetiocima kolašinskih skijališta

Izvor: Mina Utorak, 15.02.2022. 13:12
Komentari
Podeli
(Foto: Gov.me/S.Matić)
Infrastrukturu žičare K7 od sutra će moći da koriste svi ljubitelji sportova na snijegu, za istu cijenu kao za dosadašnju infrastrukturu koja se odnosila samo na žičaru K8, saopšteno je iz preduzeća Skijališta Crne Gore.

- Takođe je moguće kupiti ski pas za objedinjene ski centre, pri čemu će cijena jednodnevnog ski pasa za ovu uslugu iznositi 25 EUR - navodi se u saopštenju.

Žičara K7, koja će povezati skijališta Kolašin 1600 i Kolašin 1450, danas je otvorena.

U preduzeću Skijališta Crne Gore smatraju da je otvaranje žičare veoma važan događaj za crnogorski turizam i privredu sjevernog regiona zemlje.

- Ova žičara spaja ski centre Kolašin 1600 i Kolašin 1450. Radi se o najmodernijem šestosjedu marke Dopplemayr sa ugrađenim grijačima, sound sistemom i wi-fi signalom. Polazna tačka žičare K7 nalazi se na 1,45 hiljada metara nadmorske visine, dok je izlazna na 1,78 hiljada metara - precizira se u saopštenju.

Kapacitet žičare je 2.600 skijaša na sat.

- Uz izlaznu stanicu nalazi se garaža za smještaj i servisiranje elemenata žičare, dok se uz K7 nalazi devet skijaških staza ukupne dužine 10,5 kilometara, što sa trenutnom infrastrukturom uz žičaru K8 daje 21 kilometar skijaških staza, a zajedno sa ski centrom Kolašin 1450 imamo impresivnu brojku od ukupno 45 kilometara staza - dodaje se u saopštenju.

Rad Skijališta Crne Gore je, kako su naveli, glavni pogon koji velikim dijelom nosi odgovornost valorizacije sjevernog regiona Crne Gore i predstavljanja benefita ulaganja u taj region čiji je cilj ostvarenje javnog ekonomskog interesa.

- Svjesni te činjenice, u Skijalištima su se maksimalno potrudili da pokrenu ne samo svoje potencijale i obogate sadržaje i usluge, već i da daju podstrek svima koji su sudionici i kreatori zimske - planinske turističke ponude u Crnoj Gori - navodi se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.