NavMenu

Crna Gora pooštrila uslove za ulazak u zemlju

Izvor: eKapija Nedjelja, 12.09.2021. 23:57
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Netfalls Remy Musser/shutterstock.com)Ilustracija
Od 14. septembra važiće novi uslovi za ulazak u Crnu Goru, saopštila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović na konferenciji za novinare.

Kako je istakla, ulazak crnogorskih i stranih državljana u zemlju biće omogućen samo osobama koje ispunjavaju jedan od sledećih uslova propisanih Nacionalnom digitalnom Covid potvrdom:
  • Da je prošlo 14 dana od druge doze vakcine, koje se daju u dvije doze;
  • Da osoba posjeduje negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata ili pozitivan PCR test koji je stariji od 14 i nije stariji od 180 dana;
  • Da osoba posjeduje negativan brzi antigenski test koji nije stariji od 48 sati;
  • U Crnu Goru bezuslovno ulaze osobe mlađe od 18 godina.
Prema njenim riječima, u okviru Nacionalne digitalne Covid potvrde više se neće priznavati status djelimične vakcinacije. Ova potvrda biće validna ukoliko lice posjeduje jedan od nekoliko propisanih uslova.

Takođe, svadbama i ostalim privatnim proslavama, kao i sportskim događajima koji se održavaju u zatvorenom prostoru, moguće je da prisustvuje do 100 ljudi pod uslovom da ispunjavjau jedan od propisanih uslova iz Nacionalne digitalne Covid potvrde.

- Broj prisutnih na ovakvim događajima u baštama ugostiteljskih objekata nije ograničen, ali svi gosti kao i zaposleni moraju da ispunjavaju jedan od propisanih uslova iz ovog digitanlog sertifikata. Izvođenje muzike uživo u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata zabranjeno - rekla je Borovinić Bojović.

Ulazak u diskoteke i noćne klubove omogućava se samo licima koja ispunjavaju jedan od propisanih uslova, a broj prisutnih gostiju se ograničava na 100. Isto važi i za ulazak u tržne centre.

Mjere će važiti od 11. do 24. septembra.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.