NavMenu

Crnogorci poručuju da oni neće tražiti od turista iz BiH 100 EUR na dan

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 10.06.2013. 09:06
Komentari
Podeli

BudvaBudva

Crnogorska turistička zajednica trlja ruke. Službenici ove institucije su u petak (7. jun 2013.) u Sarajevu bili zadovoljni ponašanjem svojih hrvatskih kolega koji do apsurda dovode primjenu instrukcija iz Brisela.

Prema tim instrukcijama, jasno je propisano da se od putnika koji ulaze u EU ne traži 100 EUR za svaki dan boravka, naprimjer, već da svako ko unosi više od 10.000 EUR to treba prijaviti na granici.

Lična karta

- Mi ne tražimo 100 EUR na pokaz za svaku osobu koja ulazi u Crnu Goru. Niti ćemo to tražiti. Za odmor u Crnoj Gori treba vam važeća lična karta ili pasoš za maloljetno dijete i to je zahtjev EU kojeg se moramo pridržavati. Sve ostalo je kako je i do sada bilo, a naše su cijene povoljnije nego u Hrvatskoj u svakom slučaju. One su na nivou prošlogodišnjih - kazao je Faruk Čaluk iz Turističke organizacije Crne Gore u Sarajevu.

On dodaje i da je instrukcija Vlade Crne Gore da se tokom sezone turisti ne zadržavaju na graničnim prelazima, već da se propuštaju da se ne bi stvarale gužve.

- Nikad na granici s Crnom Gorom nisam čekao duže od 10 minuta - tvrdi Čaluk.

Dodaje da se ipak može desiti da neko ostane i više od 10 minuta ako je gužva na granici, ali i naglašava da to zasigurno neće biti dugotrajna čekanja.

Nema žalbi

Upitan je li do sada bilo žalbi gostiju iz BiH, Čaluk tvrdi da ih nije čuo.

- Ovo je peta godina kako sam u Turističkoj zajednici. Desilo mi se u nekoliko slučajeva da ljudi dođu i kažu da im je prošle godine bilo super u Crnoj Gori i da idu ponovo ove godine te da im je zasmetalo ovo ili ono - neke stvari koje se mogu lako mijenjati. I to se promijeni. Svake godine sve je više turista koji ponovo idu na odmor u Crnu Goru. Ta je zemlja usvojila strategiju razvoja turizma do 2020. godine i ona se intenzivno provodi. Svake godine je sve bolje - tvrdi Čaluk.

Studija razvoja turizma

- Crnogorci su predani provedbi studije razvoja turizma. Vrlo marljivo i pedantno svake godine mijenjaju stvari nabolje. Nije savršeno niti to možete igdje naći, ali je sve bolje i bolje. Ponekad se našalim i kažem, da smo mi tako "lijeni" kako se priča za Crnogorce, gdje bi nam bio kraj - kaže Čaluk.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.