NavMenu

RS: Podignuto oko 112 hektara novih nasada vinograda

Izvor: eKapija Petak, 09.07.2010. 16:16
Komentari
Podeli

U posljedne tri –četiri godine u RS-u je podignuto oko 112 hektara novih nasada vinove loze, kažu nam iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a. Ističu da su ovo podaci s kojima Ministarstvo raspolaže, a na osnovu informacija koje su dobili od kompanija koje su prijavljivale poticaje namjenjene za ovu oblast.

Iz Investiciono-razvojne banke RS-a kažu da su u cilju povećanja nasada vinove loze, i to kod malih vinogradara, prije više od godinu dana imali osiguranu povoljnu kreditnu liniji za male vinogradare, ali da za nju nije bilo interesa.

"Malim vinogradrima su bili dostupni krediti od 45.000 KM, a po kamatnoj stopi od oko 5,6 posto. No, nakon prezentacije imali smo slab odziv vinogradara iz Hercegovine gdje je i najviše vinograda. Kredit iz ove linije dobila su samo dva vinogradara iz Laktaša, a ni jedan s područja Trebinja", kaže nam Zoran Popović, glasnogovornik Investiciono-razvojne banke RS-a. Ističe da što se tiče većih vinogradara, oni već koriste kreditne linije za poljoprivredu.

D.K.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

08.05.2024.  |  Građevina

Logistički centar Lidla u Lepenici koštaće 100 mil EUR?

Predstavnici kompanije Lidl će 23. maja svečano postaviti kamen temeljac za izgradnju prvog logističko-distributivnog centra njemačkog giganta u BiH. Riječ je o centru čija je gradnja praktično već počela na lokaciji Lepenica, između Sarajeva i Kiseljaka, o čemu je BiznisInfo.ba ranije pisao. Ono što je zanimljivo i što je nova informacija, jeste da će gradnja samo ovog objekta koštati čak 100 mil EUR. Riječ je o ključnom

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.