NavMenu

Potpisan sporazum za bolji privredni razvoj BiH i Hrvatske

Izvor: eKapija Utorak, 22.06.2010. 14:07
Komentari
Podeli

Dana 21.06.2010. godine u Splitu je održana zajednička sjednica Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske, tokom koje je potpisan Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o saradnji u području informacionog društva i elektronskih medija.

Sporazum je u ime Vijeća ministara BiH potpisao ministar komunikacija i prometa BiH mr.sc. Rudo Vidović, a u ime Vlade Republike Hrvatske ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta.

Sporazum predviđa jačanje saradnje, razmjenu iskustava i znanja iz područja elektronskih medija, uspostavljanje tržišnih načela i odnosa, konsultacija sa ciljem izrade strategija, smjernica i razvojnih planova, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Ministar Vidović kazao je da ovaj Sporazum stvara pravnu osnovu za buduću saradnju dvije zemlje, na načelima jednakosti i uzajamne koristi.

Isti će zasigurno doprinijeti privrednom razvoju obje zemlje, naglasio je Vidović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Energija, Industrija

Tender banjalučkog Vodovoda za solarne elektrane zbunio ponuđače

Banjalučki Vodovod je poništio tender za nabavku četiri solarne elektrane vrijedne 1,4 mil KM zato što su uslovi u tenderskoj dokumentaciji bili zbunjujući za potencijalne ponuđače. Javna nabavka je bila raspisana u novembru prošle godine sa ciljem da ovo preduzeće samostalno proizvodi struju za vlastite potrebe, a višak prodaje. Taj plan je bar za sada stavljen na čekanje, jer je nakon skoro pola godine od raspisivanja tendera tek

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.