NavMenu

Vrijednost novih ugovora fabrike Zastava oružje tokom 2020. godine 95 mil USD

Izvor: Beta Srijeda, 28.10.2020. 10:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Marian Weyo/shutterstock.com)Ilustracija
Vrijednost novih ugovora fabrike Zastava oružje u toku 2020. godine je 95 mil USD, čime je osigurano stabilno poslovanje u narednom periodu, saopšteno je iz te fabrike. Kako je navedeno, projektovana realizacija do kraja 2020. godine biće veća za oko 20% u odnosu na prethodnu godinu.

Tokom 2020. godine završena su ispitivanja Modularne puške M-19, koja postaje dio naoružanja Vojske Srbije. Za potrebe Vojske Srbije u toku je ispitivanje pištolja, snajperskih i dalekometnih pušaka i puškomitraljeza.

Iz fabrike su saopštili da su poslovanje i rad fabrike suočeni sa brojnim problemima usljed pandemije virusa kovid 19, posebno tokom vanrednog stanja. Bili su prekinuti normalni tokovi snabdijevanja repromaterijalima i značajno otežana, u nekim slučajevima čak i onemogućena isporuka gotovih proizvoda. I pored teškoća izazvanih pandemijom virusa korona, u fabrici su ovu godinu ocijenili uspješnom, jer je održan kontinuitet i povećan obim proizvodnje.


Modernizacija procesa proizvodnje i stvaranje uslova za veća ugovaranja biće težište rada fabrike u narednom periodu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija

FERK odbio dati saglasnost za korekciju EPBiH: Cijene struje do daljnjeg ostaju iste

Članovi Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH (FERK) odbili su, na današnjoj sjednici, kako je neslužbeno potvrđeno za portal Avaz, dati saglasnost na zahtjev JP Elektroprivreda BiH za korekciju cijena električne energije za kategorije domaćinstva i ostala potrošnja. Odluka je donesena jednoglasno, a prethodila joj je temeljita analiza stručnih službi FERK-a. Iz FERK-a će o obrazloženju ove odluke svakako izvijestiti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.