NavMenu

Vlada ŽZH će uplatiti aprilske i majske plate za oko 2.000 radnika u privatnom sektoru

Izvor: BHRT Utorak, 21.04.2020. 09:04
Komentari
Podeli
(Foto: PHOTOCREO Michal Bednarek/shutterstock.com)
S ciljem očuvanja što većeg broja radnih mjesta Vlada Županije Zapadnohercegovačke će svakom poslodavcu čijem je privrednom subjektu zabranjen rad na osnovu naredbi Županijskog štaba civilne zaštite, a koji nije otpustio radnike, za iste uplatiti minimalnu neto platu, potvrdili su Feni potpredsjednik Vlade i ministar finansija Toni Kraljević i ministar privrede ŽZH Dario Sesar.

Na dnevnom redu sjednice za 21. april Vlade ŽZH naći će se Prijedloga zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa. Riječ je o zakonskom rješenju koje donosi paket mjera za pomoć privredi. Kada je riječ o uplati minimalne plate, u spomenutom Prijedlogu Zakona se navodi kako će se ova mjera realizovati putem javnog poziva u skladu sa kriterijumima koje utvrdi Vlada, a biće isplaćeno s pozicije tekući prenosi za privredu.


- Odluka o isplati minimalne plaće poslodavcima koji su zadržali radnike, a nije im omogućen rad, odnosi se na razdoblje april i maj 2020. godine - stoji u Prijedlogu zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

Dakle, ako Vlada ŽZH usvoji ovo zakonsko rješenje, oko 2.000 radnika iz privatnog sektora kojima je onemogućen rad na osnovu naredbi Županijskog štaba civilne zaštite za april i maj će plate dobiti iz županijskog budžeta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina, Finansije

Stiže novac za rekonstrukciju Terminala tečnih naftnih derivata u Bihaću - Potpisan kreditni aranžman sa Razvojnom bankom FBiH

U prostorijama Razvojne banke FBIH, danas je potpisan Ugovor sa Terminalima Federacije za rekonstrukciju Terminala tečnih naftnih derivata u Bihaću, čime se otvara novo poglavlje u modernizaciji ključnih energetskih objekata u Federaciji BiH. Terminal Bihać, koji obuhvata pet vertikalnih rezervoara za skladištenje naftnih derivata, suočio se s izazovima zastarjelosti i oštećenjima, što je 2010. godine dovelo do prestanka rada

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.