NavMenu

Porsche Taycan proglašen najboljim luksuznim automobilom 2020.

Izvor: Indikator Ponedjeljak, 13.04.2020. 08:34
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/MarleneBitzer)
Na izboru za "Svjetski automobil godine 2020", novi Porsche Taycan dobio je nagrade u dvije kategorije. Više od 80 međunarodnih automobilskih novinara glasalo je za električni sportski automobil iz Zuffenhausena u kategorijama "World Luxury Car" i "World Performance Car".

Porsche 911 i 718 Spyder / Cayman GT4 također su dobili nagrade u potonjoj kategoriji, objavio je proizvođač automobila iz Stuttgarta. Uz Taycan, proizvođač sportskih automobila lansirao je prvi čisti električni model na tržište prošlog septembra.

Uz ocjene za Taycan, proizvođač automobila iz Štutgarta najuspješniji je europski model i ujedno najbolje plasirani električni automobil u nagradama za "Svjetski automobil godine". Porodični SUV Kia Telluride proglašen je ukupnim pobjednikom za najbolji automobil godine.

Stručnjaci za automobile ocijenili su ukupno 50 novih vozila. Pobjednici su objavljeni digitalno u sklopu emisije uživo. U početku se ceremonija dodjele nagrada trebala održati na sajmu automobila u Njujorku - ali događaj je spriječila pandemija korone.

Michael Steiner, član uprave za istraživanje i razvoj, primio je nagrade za Porsche. U poruci je naglasio "prikladnost svakodnevnice" i "digitalni luksuz" novog električnog četverotočkaša.

Trenutne nagrade za Taycan nisu prve ove godine. Početkom godine električni automobil iz Stuttgarta zauzeo je drugo mjesto u gornjoj srednjoj klasi u izboru čitalaca revije "Auto, Motor i Sport" - nakon BMW-a i ispred Mercedes-Benz E-klase.

Za 73%ispitanih, ekološki apsket igra sve važniju ulogu prilikom kupovine automobila, prema provedenom istraživanju. Svaki drugi ispitanik izjavio je da bi mogao zamisliti da će kupiti električni automobil u narednih pet godina.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina, Finansije

Stiže novac za rekonstrukciju Terminala tečnih naftnih derivata u Bihaću - Potpisan kreditni aranžman sa Razvojnom bankom FBiH

U prostorijama Razvojne banke FBIH, danas je potpisan Ugovor sa Terminalima Federacije za rekonstrukciju Terminala tečnih naftnih derivata u Bihaću, čime se otvara novo poglavlje u modernizaciji ključnih energetskih objekata u Federaciji BiH. Terminal Bihać, koji obuhvata pet vertikalnih rezervoara za skladištenje naftnih derivata, suočio se s izazovima zastarjelosti i oštećenjima, što je 2010. godine dovelo do prestanka rada

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.