NavMenu

Korisnici prelaze na HP-ove radne stanice zbog unaprijeđenih performansi i vrijednosti

Izvor: eKapija Četvrtak, 10.12.2009. 14:35
Komentari
Podeli

HP je objavio da korisnici širom svijeta prihvataju HP-ove radne stanice zbog njihovih savršenih performansi, vrijednosti i upotrebljivosti. Također, IDC firma za istraživanje industrije je izvjestila da je HP lider u tržišnom učešću u kategoriji desktop radnih stanica u trećem kvartalu 2009. godine. HP-ovo učešće pokazuje značajan rast tokom posljednjih kvartala, kulminirajući sa 44,1 % učešća na svjetskom tržištu, prema izvještaju IDC Worldwide Workstation Tracker, iz novembera 2009.

"U teškim uslovima u kojima se našla ekonomija, uvidjeli smo da korisnici širom svijeta investiraju u HP Z radne stanice, zbog iznenađujuće kratkog roka povrata investicije i koristi u smislu performansi i produktivnosti", riječi su Kobi Elbaz, direktora jedinice za Client Solutions & Workstations Business, pri HP-u EMEA.

"Budući da naši korisnici kreću u izgradnju i modeliranje podataka digitalnog prototipa, mnogi se odlučuju za moćne HP radne stanice čime dobivaju potpunu korist iz naših unaprijeđenih 3-D vizuelizacija, simulacija i alata za analizu", riječi su Jeffa Kowalskog, glavnog službenika za tehnologiju pri Autodesk-u. "HP-ove radne stanice također imaju ključnu ulogu u Autodesk razvojnom procesu i mi čestitamo našem partneru na postignutim tržišnim rezultatima".

HP je objavio svoju nagradu HP Z Workstation serije već ranije ove godine. Korisnici, prelazeći na seriju Z, mogu steći prednost HP-ovih kontinuiranih inovacija u području dizajna, softvera i certifikata nezavisnih prodavača softvera (ISV) za profesionalne aplikacije.

"Korisnici Adobe zahtjevaju visoku performansu svojih radnih stanica kako bi mogle podržati njihove kreativne vizije koristeći se posljednim unapređenjima u videu, dizajnu i razvoju weba", riječi su Simona Hayhursta, višeg direktora Product Managementa u Adobe-u. "HP je partner od važnosti koji je optimizirao radne stanice za Adobe softver, isporučujući performanse prema zahtjevima naših korisnika".

HP je u septembru diferencirao svoje radne stanice od konkurentskih sa objavljivanjem HP SkyRoom-a, alata za video konferencije i saradnju te velike firme, a koje su sada dostupne u svim HP-ovim Z radnim stanicama bez dodatnih troškova. HP SkyRoom može također biti download-ovan za korištenje sa svakog računara koji ispunjava minimum zahtjeva u vrijednosti od 109 EURA (procjenjena maloprodaja cijena, aktuelna može varirati).

Perceptive Pixel, sa sjedištem u New York-u, firma koja se bavi dizajnom naprednih multitouch rješenja za emitere i vladu, imidžima iz oblasti medicine i gasa / ulja, te dizajnom tržišta, se okrenula HP-ovim radnim stanicama. Ova firma je kreirala CNN-ov magični zid – za izbornu noć slave – i osvojila je nagradu "2009 National Design Award" od strane Smithsonian’s Cooper Hewitt, Nacionalnog muzeja za dizajn. HP-ova snažna rješenja su bila viđena na svjetskim TV mrežama prilikom pokrivanja izbora u SAD i svijetu, zatim prilikom predsjedničke inauguracije 2009., pri emitiranju sporta, vremenske prognoze, kao i tokom popularnih TV programa uključujući "SNL" i NCIS:LA.

"Mi smo prava priča o prelasku na HP radne stanice. Ukoliko želiš da radiš prave stvari u oblasti emitiranja, trebaš korisiti HP-ove radne stanice", riječi su Jeff a Hana, osnivača i glavnog znanstvenika pri firmi Perceptive Píxel. "Najrobusniji i tehnološki sistemi prikladni za visoke performanse emiterskih aplikacija mogu ići jedino sa HP-om. Upravo to smo vidjeli u radu sa našim novim korisnicima – oni su već koristili HP iz tačno istih razLoga".

HP Z800, HP Z600 i HP Z400 Radne stanice, predstavljaju vrhunac dvadestogodišnjih HP-ovih dizajn inovacija – uključujući i kontrolu potrošnje energije – koje koriste prednosti Intel® Xeon® familije procesora.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Građevina

Lidl počeo gradnju još jednog prodajnog objekta u BiH

Njemački lanac trgovina Lidl počeo je s gradnjom još jednog objekta u Bosni i Hercegovini – i to u Mostaru, piše BiznisInfo.ba. Ovo pokazuje da Lidl ubrzava proces izgradnje objekata i ulaska na naše tržište. Već je u izgradnju niz objekata u nekoliko bh. gradova, ali i distributivnog centra u Lepenici kod Sarajeva. Objekat u Mostaru trebao bi biti završen od 15. novembra ove godine. Izvođač radova je firme Herc Gradnja iz Bileće.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.