NavMenu

Izabrano 40 javnih objekata u KS za radove na poboljšanju energetske efikasnosti

Izvor: eKapija Petak, 20.12.2019. 12:09
Komentari
Podeli
(Foto: SpeedKingz/shutterstock.com)
Listu od 40 javnih objekata na kojima je planirano izvođenje radova u svrhu poboljšanja energetska efikasnost usvojila je Vlada Kantona Sarajevo na sjednici održanoj u četvrtak, 19. decembra.

Radi se o projektu "Energetska efikasnost u javnim objektima KS" koji bi se trebao finansirati iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj od 8 mil EUR, odnosno 15.646.640 KM kredia i 2 mil EUR, odnosno 3.911.660 KM investicionog granta, saopšteono je iz Vlade KS.

U pitanju su objekti: Doma zdravlja Ilidža, ambulante Saraj Polje pri Domu zdravlja Novi Grad, paviljona I i II Studentskog doma Bjelave, Studentskog doma Nedžarići, vrtića Mašnica, Ribica, Labudovi, Dunje, Slavuj i Kekec, Pravnog fakulteta, Filozofskog fakulteta, stare zgrade Prirodno-matematičkog fakulteta, Gazi Husrev-begove medrese, Gimnazije Obala, Srednje škole primijenjenih umjetnosti, Druge gimnazije, Treće gimnazije, Srednjoškolskog centra Nedžad Ibrišimović.

Takođe, tu su i objekti Srednje ugostiteljsko-turističke škole, Srednje škole za saobraćaj i komunikacije, Srednje mašinsko-tehničke škole, Srednje škole metalskih zanimanja i Srednje građevinsko-geodetske škole, OŠ Mehmed beg Kapetanović Ljubušak, OŠ Zajko Delić, OŠ Grbavica I, OŠ Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković, OŠ Osman Nakaš, OŠ Ćamil Sijarić i OŠ Skender Kulenović, Prva, Treća i Deveta osnovna škola te područni objekti OŠ 9. Maj, Hadžići, Hilmi ef. Šarić, Podlugovi i Stari Ilijaš u Lokvama, Binježevu, Korči, Raštelici, Ljubinićima, Lješevu i Malešićima.


Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Damir Filipović je istakao kako će značajna sredstva u višemilionskim iznosima biti izdvojena za sanaciju objekata Studentskih domova oko 3,2 mil KM, Pravnog, Filozofskog fakulteta i Prirodno-matematičkog fakulteta oko 3,3 mil KM, Srednje mašinsko-tehničke škole, Srednje škole metalskih zanimanja i Srednje građevinsko-geodetske škole preko 1,5 mil KM te Doma zdravlja na Ilidži oko milion maraka.

Dodao je da će od ukupno 40 objekata biti utopljeno i sanirano čak 38 njih koji pripadaju oblasti obrazovanja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj

Otvaranje tvornice GS-RAMA u septembru 2024. - U toku montaža strojeva

Izgradnja tvornice GS-RAMA je u završnoj fazi. Dok se završavaju glavni građevinski radovi u isto vrijeme polako se radi na montaži strojeva. Pojedini su već stavljeni u funkciju. Nekolicina radnika koji su bili na obuci u tvornici GS-Tvornica mašina Travnik započeli su svoj rad u GS-RAMA u poslovnoj zoni Izlaz. Službeni početak rada ove novoizgrađene tvornice je svakim danom sve bliži. To je bio povod za nedavni posjet vlasnice

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.