NavMenu

Do kraja jula plan restrukturiranja Aluminija

Izvor: Indikator Petak, 26.07.2019. 12:16
Komentari
Podeli
(Foto: Aluminij.ba)
Do kraja jula biće napravljen i usvojen Plan restrukturiranja Aluminija iz Mostara, kojeg će pratiti nova organizacijska sistematizacija i plan zbrinjavanja zaposlenika, zaključeno je nakon novog sastanka predsjednika HDZ-a Dragana Čovića s upravom preduzeća i sindikalistima.

U sklopu plana biće predviđena i osigurana sredstva za otpremnine te omogućen odlazak u mirovinu onima koji su stekli zakonske uvjete, za što su dobijena usmena jamstva. O tome će, kako je rečeno, Federalna vlada donijeti odluku u najkraćem mogućem roku.

Na sastanku je rečeno da Uprava nastavlja razgovore s rukovodstvima komercijalnih banaka o reprogramiranju kredita zaposlenika. Kako je rečeno ukupni krediti radnika iznose oko 14,8 mil KM.


Prema Planu restrukturiranja, predviđeno je postepeno oživljavanje proizvodnje, počevši od Ljevaonice, preko Anoda, do Elektrolize.

- Nakon što pobrojani dokumenti prođu sve nivoe upravljanja u Društvu, hitno će biti sazvana i Skupština dioničara kako bi precizni planovi bili predočeni i vlasnicima na konačno odlučivanje - navedeno je u zaključcima sa sastanka.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj

Otvaranje tvornice GS-RAMA u septembru 2024. - U toku montaža strojeva

Izgradnja tvornice GS-RAMA je u završnoj fazi. Dok se završavaju glavni građevinski radovi u isto vrijeme polako se radi na montaži strojeva. Pojedini su već stavljeni u funkciju. Nekolicina radnika koji su bili na obuci u tvornici GS-Tvornica mašina Travnik započeli su svoj rad u GS-RAMA u poslovnoj zoni Izlaz. Službeni početak rada ove novoizgrađene tvornice je svakim danom sve bliži. To je bio povod za nedavni posjet vlasnice

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.