NavMenu

Pozitivno revizorsko mišljenje za RUGIPP

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 03.06.2019. 13:31
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: shutterstock.com/Andrey_Popov)Ilustracija
Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) dobila je od Glavne službe za reviziju javnog sektora pozitivno mišljenje na finansijske izvještaje za period 1.1-31.12.2018. godine.

- Pozitivno mišljenje Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske RUGIPP dobija po drugi put što je pokazatelj predanog rada rukovodstva i svih zaposlenih, ali prije svega činjenice da su ispoštovane i primjenjene preporuke revizora iz prethodnih godina - navodi se na sajtu RUGIPP-a.

U revizorskom izvještaju navodi se, između ostalog, da finansijski izvještaji RUGIPP-a istinito i objektivno prikazuju, u svim materijalno značajnim aspektima, finansijsko stanje imovine i obaveza na dan 31.12.2018. godine; prihoda, primitaka, rashoda i izdataka, kao i izvršenje budžeta za godinu koja se završava na taj dan, u skladu sa propisanim okvirom finansijskog izvještavanja za javni sektor važećim u Republici Srpskoj.

Napominjemo da RUGIPP ima 64 organizacione jedinice raspoređene na teritoriji cijele Republike Srpske, kao i veliki broj transakcija koje se obavljaju posredstvom tri organizaciona fonda i jedne jedinice za implementaciju projekta Svjetske banke, a da je pozitivno mišljenje Glavne službe za reviziju javnog sektora značajno i zbog činjenice da RUGIPP sprovodi milionske nabavke kako za potrebe vlastitog rada, tako i za angažovanje geodetskih organizacija, koje prema Zakonu o premjeru i katastru, obavljaju dio geodetskih radova.

Ističe se takođe da RUGIPP realizuje nekoliko donatorskih projekata pri čemu nikada nije bilo primjedbi na trošenje novca predviđenog za te namjene, a posebno je značajno da je nadzorni tim Svjetske banke zadovoljan svim aspektima projekta "Registracija nepokretnosti" koji sprovodi RUGIPP.

Kada je u pitanju usklađenost aktivnosti, finansijskih transakcija i informacija iskazanih u finansijskim izvještajima sa značajnim zakonskim i drugim propisima za 2018. godinu RUGIPP je od Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske dobio mišljenje s rezervom i to zbog toga što je tokom 2018. godine, na određeno vrijeme, zbog povećanog obima posla bilo zaposleno 62 izvršioca na period duži od šest mjeseci, što nije u skladu sa članom 50. stav (3) tačka b) Zakona o državnim službenicima.

Na rješavanju ovog pitanja RUGIPP kontinuirano radi, a ističe se da treba imati na umu da je zbog specifične vrste posla, nesmetanog pružanja usluga građanima i projekata koje RUGIPP realizuje nekada nemoguće angažovanje kadrova ograničiti na period od šest mjeseci.

RUGIPP je od Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske dobio ukupno šest preporuka, koje će kao i prethodnih godina nastojati da potpuno ispoštuje, te će nastaviti da radi u skladu sa pozitivnim pravnim propisima, domaćinski i ekonomično, u interesu svih građana Srpske.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija

FERK odbio dati saglasnost za korekciju EPBiH: Cijene struje do daljnjeg ostaju iste

Članovi Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH (FERK) odbili su, na današnjoj sjednici, kako je neslužbeno potvrđeno za portal Avaz, dati saglasnost na zahtjev JP Elektroprivreda BiH za korekciju cijena električne energije za kategorije domaćinstva i ostala potrošnja. Odluka je donesena jednoglasno, a prethodila joj je temeljita analiza stručnih službi FERK-a. Iz FERK-a će o obrazloženju ove odluke svakako izvijestiti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.