NavMenu

RUGIPP dogovara saradnju sa UN na projektu komasacije zemljišta u RS

Izvor: eKapija Nedjelja, 31.03.2019. 21:42
Komentari
Podeli
Direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) Bosiljka Predragović zajedno sa saradnicima, ali i predstavnicima Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (FGU) i švedskog donatorskog projekta za unapređenje zemljišne administracije u BiH (CILAP), predstavila je na konferenciji Svjetske banke u Vašingtonu aktivnosti koje se realizuju u Republici Srpskoj i BiH u okviru projekta Svetske banke "Registracija nepokretnosti" i CILAP projekta.

Na marginama konferencije održane od 25. do 29. marta 2019. godine, Predragović je održala nekoliko sastanaka sa prestavnicima Svjetske banke o budućim projektima ove finansijske organizacije interesantnim za RUGIPP.

Nakon sastanaka direktor RUGIPP-a je izjavila da je značajno što je konsultant za poljoprivredu i komasaciju Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija FAO Morten Hartvigsen (Morten Hartvigsen) zainteresovan da dođe u posjetu RUGIPP-u kako bi pružio podršku za planirane aktivnosti na projektu komasacije zemljišta u Republici Srpskoj.

Dolazak u Srpsku na radni sastanak sa predstavnicima RUGIPP-a najavio je Mike Cestkovski (Mike Czestochowski) kako bi razgovarali o nastavku realizacije CILAP projekta.

Prema riječima Bosiljke Predragović, posebno je značajno što je u Vašingtonu dogovorena buduća saradnja sa predstavnicom FAO Rumijanom Tonkovskom (Rumyana Tonchovska) na unapređenju uloge i prava žena kao vlasnika nepokretnosti u Republici Srpskoj.


Tokom učešća na konferenciji Svjetske banke u Vašingtonu Predragović je zajedno sa saradnicima obavila i kratke konsultacije sa kordinatorom projekta "Registracija nepokretnosti" Кamilom Burginjonom (Camille Bourguignon) u vezi aktivnosti i dodatnog finansiranja projekta.

Osim predstavnika RUGIPP-a, FGU i CILAP projekta na konferenciji o unapređenju zemljišne administracije učestvovalo je više od 1.800 predstavnika različitih institucija i organizacija iz cijelog svijeta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Energija, Industrija

Tender banjalučkog Vodovoda za solarne elektrane zbunio ponuđače

Banjalučki Vodovod je poništio tender za nabavku četiri solarne elektrane vrijedne 1,4 mil KM zato što su uslovi u tenderskoj dokumentaciji bili zbunjujući za potencijalne ponuđače. Javna nabavka je bila raspisana u novembru prošle godine sa ciljem da ovo preduzeće samostalno proizvodi struju za vlastite potrebe, a višak prodaje. Taj plan je bar za sada stavljen na čekanje, jer je nakon skoro pola godine od raspisivanja tendera tek

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.