NavMenu

Uskoro izgradnja sistema za navodnjavanje u Semberiji - Raspisan tender za izvođača radova na pilot području u Donjem Crnjelovu

Izvor: eKapija Utorak, 22.01.2019. 15:33
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ulrich Mueller/shutterstock.com)Ilustracija
Izgradnja sistema za navodnjavanje u Semberiji, kojim je planirano navodnjavanje oko 10.000 hektara poljoprivrednih parcela, počinje na proljeće.

Za pilot područje u Donjem Crnjelovu, koji obuhvata 470 hektara, ovih dana je raspisan tender za izvođača radova. Vrijednost ovih radova se procjenjuje na oko 3,8 mil KM.

Kako je rekao za RTRS ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Boris Pašalić tender će biti otvoren do 15. februara.

- Već u martu očekujemo početak izgradnje oko 30-ak kilometara cjevovoda - dodao je Pašalić.

U resornom ministarstvu napominju da je vrijednost projekta oko 3,8 mil KM, koji će biti obezbijeđeni iz Svjetske banke. Grad Bijeljina finansiraće 15% projekta.

- Imamo dio sredstava od doprinosa za vode, koje možemo trošiti samo uz saglasnost ministartsva, tako da ćemo jedan dio uložiti za eksproprijaciju, a drugi dio za navodnjavanje - napomenuo je Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine.


Uz glavnu kanalsku mrežu u Semberiji, projektom je planirano da se obezbijedi navodnjavanje za oko 10.000 hektara površina pod povrtarskim i ratarskim kulturama. To podrazumijeva 40 pumpnih stanica i oko 320 kilometara cjevovoda u selima Kojčinovac, Obarska i Crnjelovo, prenosi RTRS.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

08.05.2024.  |  Građevina

Logistički centar Lidla u Lepenici koštaće 100 mil EUR?

Predstavnici kompanije Lidl će 23. maja svečano postaviti kamen temeljac za izgradnju prvog logističko-distributivnog centra njemačkog giganta u BiH. Riječ je o centru čija je gradnja praktično već počela na lokaciji Lepenica, između Sarajeva i Kiseljaka, o čemu je BiznisInfo.ba ranije pisao. Ono što je zanimljivo i što je nova informacija, jeste da će gradnja samo ovog objekta koštati čak 100 mil EUR. Riječ je o ključnom

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.