NavMenu

Chrysler zatvara 25 % prodajnih salona

Izvor: Nezavisne novine Subota, 16.05.2009. 10:52
Komentari
Podeli

Američki proizvođač automobila "Chrysler" objavio je plan o zatvaranju 25 % svojih prodajnih salona, nakon što je 30. aprila proglasio bankrot.

Prema američkom zakonu, kompanija u vrijeme bankrota ima pravo da nastavi poslovanje, ali je zaštićena od kreditora.

Američki gigant, teško pogođen padom prodaje automobila na sjevernoameričkom tržištu, namjerava da zatvori 798 od 3.200 prodajnih salona. Kao objašnjenje navodi se da je prodaja u mnogim salonima suviše mala, pošto nešto više od polovine salona ostvaruje 90 odsto prodajnih rezultata u SAD.

Kompanija trenutno pregovara s italijanskim FIAT-om o strateškom partnerstvu radi opstanka na tržištu, a na tom putu, zajedno s rivalom "General Motorsom" lobira u američkom Kongresu za dobijanje nove tranše državne pomoći.

Tagovi:
automobili
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj

Otvaranje tvornice GS-RAMA u septembru 2024. - U toku montaža strojeva

Izgradnja tvornice GS-RAMA je u završnoj fazi. Dok se završavaju glavni građevinski radovi u isto vrijeme polako se radi na montaži strojeva. Pojedini su već stavljeni u funkciju. Nekolicina radnika koji su bili na obuci u tvornici GS-Tvornica mašina Travnik započeli su svoj rad u GS-RAMA u poslovnoj zoni Izlaz. Službeni početak rada ove novoizgrađene tvornice je svakim danom sve bliži. To je bio povod za nedavni posjet vlasnice

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.