NavMenu

Nazivi ulica i kućni brojevi širom RS u Centralnom adresnom registru od sredine 2019.

Izvor: eKapija Srijeda, 05.12.2018. 12:59
Komentari
Podeli
(Banjaluka) Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS (RUGIP) uspostavila je Centralni adresni registar u kojem bi do sredine naredne godine u digitalnom obliku trebalo da se nađu svi nazivi ulica i kućni brojevi sa područja svih lokalnih zajednica u RS, saopšteno je iz RUGIP-a.

U Centralni adresni registar do sada je uneseno više od polovine adresa, a nakon što sve lokalne zajednice formiraju pojedinačne adresne registre Centralni adresni registar biće i javno dostupan na Geoportalu koji u skladu sa zakonom isključivo vodi i održava RUGIP.

Centralni adresni registar predstavlja evidenciju svih ulica i kućnih brojeva stambeno-poslovnih objekata u lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj. Adrese su do sada bile evidentirane u analognom obliku, a prednost novog adresnog registra je to što je u digitalnom obliku i koristi tehničke podatke digitalnog katastarskog plana i ortofotogrametrijskih snimaka.

Uspostavljanje Centralnog adresnog registra i pojedinačno adresnih registara za lokalne zajednice omogućeno je zahvaljujući švedskom donatorskom projektu za unapređenje zemljišne administracije CILAP koji na teritoriji Republike Srpske realizuje RUGIP.


Novi registar daje mogućnost lokalnim zajednicama da brzo i efikasno odrede sve adrese zahvaljujući čemu više neće biti adresa sa kućnim oznakama bb koje prema zakonskim odredbama i ne bi trebale da postoje.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija

FERK odbio dati saglasnost za korekciju EPBiH: Cijene struje do daljnjeg ostaju iste

Članovi Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH (FERK) odbili su, na današnjoj sjednici, kako je neslužbeno potvrđeno za portal Avaz, dati saglasnost na zahtjev JP Elektroprivreda BiH za korekciju cijena električne energije za kategorije domaćinstva i ostala potrošnja. Odluka je donesena jednoglasno, a prethodila joj je temeljita analiza stručnih službi FERK-a. Iz FERK-a će o obrazloženju ove odluke svakako izvijestiti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.