NavMenu

Zvornička Obuća preuzima dio radnika Napco bedsa iz Petrova

Izvor: Indikator Nedjelja, 04.11.2018. 20:04
Komentari
Podeli
(Foto: fotoinfot/shutterstock.com)
U Petrovu je u petak, 2. novembra, održan sastanak tridesetak bivših radnika fabrike Napco beds koja više ne radi, sa vlasnikom zvorničke fabrike Obuća Vladimirom Mijatovićem. Na sastanku je razgovarano o zaposlenju radnika u pogonu na Lužnjaku u Petrovu, koji bi trebalo da počne da radi za 15-ak dana.

Sastanku je prisustvovao i načelnik opštine Petrovo Ozren Petković, na čiju inicijativu je i pokrenuta priča o ponovnom otvaranju ovog pogona.

- Namjera je bila da obezbijedimo zaposlenje za jedan broj radnika fabrike Napco beds, čija budućnost je neizvjesna. Mijatović se odazvao mom pozivu da otvori pogon, obavili smo razgovor i evo na zadovoljstvo svih nas, vjerujem da će sve biti u najboljem redu - rekao je Petković.

On je istakao da opštinsko rukovodstvo radi na tome da se pokušaju obezbijediti uslovi za nova radna mjesta, kako bi što više radnika koji su ostali bez posla ali i onih koji su na Birou, našlo zaposlenje.

Na sastanku je zaključeno da će radni odnos u novom pogonu zasnovati iskusni šteperi, ali i kandidati bez iskustva na ovim poslovima, da će najniži lični dohodak iznositi 500 KM, topli obrok do proljeća biće isplaćivan u novcu, a nakon toga biće organizovana kuhinja.


Za zaposlene biće organizovan i kombi prevoz.

Petković je ranije za Srnu rekao da je situacija u vezi sa fabrikom Napco beds u Petrovu, koja je kćerka istoimenog preduzeća iz Holandije, vrlo nejasna.

- Ono što znamo jeste da je fabrika u Holandiji proglasila stečaj i da navodno bez dalje odluke njihovog stečajnog upravnika firma u Petrovu ne može da radi, s obzirom i da njena dugovanja prema UniCredit banci i dobavljačima prelaze iznos osnovnog kapitala - naveo je Petković.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Energija, Industrija

Tender banjalučkog Vodovoda za solarne elektrane zbunio ponuđače

Banjalučki Vodovod je poništio tender za nabavku četiri solarne elektrane vrijedne 1,4 mil KM zato što su uslovi u tenderskoj dokumentaciji bili zbunjujući za potencijalne ponuđače. Javna nabavka je bila raspisana u novembru prošle godine sa ciljem da ovo preduzeće samostalno proizvodi struju za vlastite potrebe, a višak prodaje. Taj plan je bar za sada stavljen na čekanje, jer je nakon skoro pola godine od raspisivanja tendera tek

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.