NavMenu

Ambasador Kraljevine Holandije posjetio CBBiH

Izvor: eKapija Utorak, 24.02.2009. 16:19
Komentari
Podeli

Ambasador Kraljevine Holandije u Bosni i Hercegovini Karel E. Voskuhler, sa saradnicima, posjetio je 24. februara 2009. godine Centralnu banku Bosne i Hercegovine i tom prilikom iskazao podršku svoje zemlje ovoj instituciji i njenom radu.

Tokom razgovora sa guvernerom CBBiH Kemalom Kozarićem i njegovim saradnicima, holandski ambasador je istakao aktivnosti Holandije u okviru Konstituence Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda kojom predsjedava Holandija, a kojoj pripada i Bosna i Hercegovina, sa naglaskom da se unutar Konstituence pojača saradnja. Delegacija je, također, prezentirala i prijedloge za tehničku pomoć Holandije Bosni i Hercegovini, te najavila posjete holandskih eksperata našoj zemlji kako bi diskutovali o podršci državnim finansijskim institucijama, saopćila je Služba za odnose s javnošću CBBiH.

Guverner Kozarić ukazao je na ekonomsku situaciju u zemlji, posebno u svjetlu ekonomske krize koja se odražava i na Bosnu i Hercegovinu. Naročito je istakao potrebu da se u ovoj godini postigne fiskalni balans.

S obzirom na značajan priliv sredstava od međunarodnih finansijskih institucija, poput Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Svjetske banke, guverner Kozarić je istakao važnost njihovog ostanka i daljih aktivnosti u Bosni i Hercegovini, što bi imalo pozitivan uticaj na strane investitore i buduće ekonomske aktivnosti u zemlji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Energija, Industrija

Tender banjalučkog Vodovoda za solarne elektrane zbunio ponuđače

Banjalučki Vodovod je poništio tender za nabavku četiri solarne elektrane vrijedne 1,4 mil KM zato što su uslovi u tenderskoj dokumentaciji bili zbunjujući za potencijalne ponuđače. Javna nabavka je bila raspisana u novembru prošle godine sa ciljem da ovo preduzeće samostalno proizvodi struju za vlastite potrebe, a višak prodaje. Taj plan je bar za sada stavljen na čekanje, jer je nakon skoro pola godine od raspisivanja tendera tek

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.