NavMenu

Odluka o oslobađanju od plaćanja uvoznih i izvoznih dažbina još nije stupila na snagu

Izvor: Glas Srpske Utorak, 27.03.2018. 15:53
Komentari
Podeli
(Foto: Evgeny Bakharev/shutterstock.com)
Iako je najavljeno da će primjenjivanje početi početkom marta, Odluka o ostvarivanju prava na oslobađanje od plaćanja uvoznih i izvoznih dažbina još nije stupila na snagu. Kako Glas Srpske saznaje, dokument je vraćen na doradu predlagaču Upravi za indirektno oporezivanje BiH, te će se još čekati na upis u Službeni list.

Na 131. sjednici Savjeta ministara BiH usvojena je Odluka o uslovima i postupku ostvarivanja prava na oslobađanje od plaćanja uvoznih i izvoznih dažbina uz obavezu da predlagač izvrši korekcije na primjedbe predsjedavajućeg Savjeta ministara, Ureda za zakonodavstvo i Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Uprava za indirektno oporezivanje, koja je predlagač, je izvršila tražene korekcije.

- Na 136. sjednici Savjeta ministara održanoj 20. marta 2018. je konstatovano da su izvršene tražene korekcije, te da su se stvorili uslovi za stupanje na snagu ove odluke i poduzimanje potrebnih radnji da bi se navedena odluka objavila - kazali su Glasu Srpske iz Ministarstva trgovine i ekonomskih odnosa.


Odluka će stupiti na snagu upisivanjem u Službeni list, a primjena počinje osmog dana od dana objave u Služenom listu BiH.

Podsjećamo, prema ovoj odluci je regulisano da kada osoba ulazi u carinsko područje BiH vozilom ili na neki drugi način trenutno ima pravo na oslobađanje od plaćanja uvoznih dažbina na robu koju unosi u svom ličnom prtljagu za vlastite potrebe do vrijednosti 200 KM. Stupanjem na snagu i početkom primjene nove odluke ta vrijednost se povećava do iznosa od 600 KM.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija

FERK odbio dati saglasnost za korekciju EPBiH: Cijene struje do daljnjeg ostaju iste

Članovi Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH (FERK) odbili su, na današnjoj sjednici, kako je neslužbeno potvrđeno za portal Avaz, dati saglasnost na zahtjev JP Elektroprivreda BiH za korekciju cijena električne energije za kategorije domaćinstva i ostala potrošnja. Odluka je donesena jednoglasno, a prethodila joj je temeljita analiza stručnih službi FERK-a. Iz FERK-a će o obrazloženju ove odluke svakako izvijestiti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.