NavMenu

RS: Projekt registracije preduzeća za jedan dan

Izvor: Fena Subota, 23.08.2008. 10:03
Komentari
Podeli

Ministarstvo za ekonomske odnose i koordinaciju je pokrenulo inicijativu za realizaciju pilot projekta "Brze registracije zanatsko-preduzetničke djelatnosti za jedan dan" koji će se provesti u Istočnom Sarajevu, na nivou grada, i u općini Modriča.

Ovaj pilot projekt će biti proveden u saradnji s USAID/SPIRA-om i u toku su pripremne aktivnosti, saopćeno je iz resornog ministarstva.

"Kao nastavak rada na regulatornoj reformi i rada na unapređenju ambijenta za poslovanje u RS-u, entitetska Vlada se opredijelila da u saradnji s USAID/SPIRA-om proširi ove aktivnosti i na lokalnom nivou", kaže se u saopćenju.

Pilot projekt "Brze registracije zanatsko-preduzetničke djelatnosti za jedan dan" već je završen u općinama Mrkonjić-Grad i Laktaši.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

08.05.2024.  |  Građevina

Logistički centar Lidla u Lepenici koštaće 100 mil EUR?

Predstavnici kompanije Lidl će 23. maja svečano postaviti kamen temeljac za izgradnju prvog logističko-distributivnog centra njemačkog giganta u BiH. Riječ je o centru čija je gradnja praktično već počela na lokaciji Lepenica, između Sarajeva i Kiseljaka, o čemu je BiznisInfo.ba ranije pisao. Ono što je zanimljivo i što je nova informacija, jeste da će gradnja samo ovog objekta koštati čak 100 mil EUR. Riječ je o ključnom

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.