NavMenu

Lanaco pokreće softversku akademiju ITivity - Prijave otvorene do 30. juna

Izvor: eKapija Petak, 19.05.2017. 13:44
Komentari
Podeli
(Foto: Lanaco.com)
Kompanija Lanaco pokrenula je ITivity softversku akademiju, na koju će se moći prijaviti svi koji imaju završenu srednju školu i želju da se bave programiranjem.

Konkurs za prijavu na ovu akademiju će biti otvoren od 19. maja do 30. juna, a poželjno je da kandidati poznaju osnove rada na računaru i engleskog jezika, rečeno je u petak na konferenciji za novinare u Lanaco tehnološkom centru.

- Izuzetno nam je drago što otvaramo konkurs za prijave na našu prvu softversku akademiju koja ima za cilj da obrazuje i pripremi kadar za kojim mi već duže vrijeme tragamo. Praktično to znači da ćemo mi polaznike naučiti da se bave programiranjem i ponuditi im zaposlenje u našoj kompaniji ako uspješno prođu kroz sve testove i zadatke tokom akademije - rekao je menadžer sektora za edukaciju kompanije Lanaco Aleksandar Crnovčić.

Redovni profesor na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu i vodeći mentor na ITivity akademiji Branko Perišić rekao je da Akademija bazira nastavu na principima dualnog obrazovanja i uključuje kombinovanu edukaciju i praktičan rad.

- Principi edukacije obuhvataju: timski rad, učenje u kontekstu projekta, upotrebu najsavremenijih sredstava informacionih tehnologija, neposrednu provjeru usvojenog znanja i kontinuiranu podršku tima edukatora. Tim edukatora čine iskusni univerzitetski nastavnici i stručnjaci zaposleni u kompaniji Lanaco, kompetentni i motivisani da na polaznike prenesu znanja i vještine upotrebljive od samog početka profesionalne karijere. Vjerujemo da će profesionalna karijera većine polaznika početi odmah po okončanju studija na akademiji - rekao je Perišić.


Predavanja na akademiji počinju 4. septembra 2017. i trajaće sve do kraja maja 2018. godine. Nastava će biti organizovana u prostorijama kompanije Lanaco u Banjaluci, pet dana sedmično tokom 30 radnih sedmica, po osam časova dnevno. Sve troškove softverske akademije pokriva Lanaco.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija

FERK odbio dati saglasnost za korekciju EPBiH: Cijene struje do daljnjeg ostaju iste

Članovi Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH (FERK) odbili su, na današnjoj sjednici, kako je neslužbeno potvrđeno za portal Avaz, dati saglasnost na zahtjev JP Elektroprivreda BiH za korekciju cijena električne energije za kategorije domaćinstva i ostala potrošnja. Odluka je donesena jednoglasno, a prethodila joj je temeljita analiza stručnih službi FERK-a. Iz FERK-a će o obrazloženju ove odluke svakako izvijestiti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.