NavMenu

Počinje takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u RS - Rok za prijave 20. april

Izvor: Nezavisne novine Petak, 31.03.2017. 10:12
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock.com)
Inovatori i svi koji se bave inovacijama, a imaju realizovanu ideju i ekipu od najmanje tri člana, do 20. aprila mogu da se prijave na takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju, koje 11. godinu zaredom organizuje Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske.

Kako bi se prijavio što veći broj inovatora, promocija ovog takmičenja planirana je u ukupno osam gradova u Republici Srpskoj, a prva je održana u srijedu u Banjaluci.

Pomoćnik ministra nauke i tehnologije Republike Srpske Biljana Vojvodić rekla je da ovo takmičenje ima veliki značaj u promovisanju preduzetničke klime u Republici Srpskoj.

- Prošle godine sa 45 prijavljenih timova imali smo rekordan broj prijavljenih inovacija. Fond za nagrade na ovome takmičenju je 35.000 KM, kao i prošle godine, a biće dodijeljene i specijalne nagrade za najuspješniji studentski i srednjoškolski tim. Poslije 20. aprila slijede recenzije, a biće organizovani i treninzi za inovatore o tome kako da svoju ideju komercijalizuju. Osvajanje nagrade na ovom takmičenju nije završetak, nego tek početak aktivnosti tima kako bi inovacija našla svoje mjesto na tržištu - podsjetila je Vojvodić.

Predsjednik Udruženja inovatora Banjaluka Ana Lojić istakla je da je cilj animirati članove Udruženja da i dalje aktivno učestvuju na ovom takmičenju, na kojem se mogu osvojiti veoma vrijedne nagrade.


- Potrebno je imati kvalitetnu inovaciju, te timski doći do njene realizacije kako bi rezulati bili vidljivi - rekla je Lojić.

Tatjana Vasić, predstavnica Sklopitojs tima, koji je na prošlogodišnjem takmičenju za najbolju inovaciju osvojio drugo mjesto s idejom za kreiranje edukativnih igračaka za djecu, kaže da je ovo prilika da mladi predstave, ali i usavrše svoje ideje.

- Takmičenje nam je mnogo pomoglo da realizujemo ideju, ali i da ostvarimo poznanstva koja su nam pomogla u plasmanu proizvoda - kaže Tatjana.

U proteklih deset godina, koliko traje takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju, prijavila su se ukupno 254 tima, a nagrade je dobilo 78 ekipa.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija

FERK odbio dati saglasnost za korekciju EPBiH: Cijene struje do daljnjeg ostaju iste

Članovi Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH (FERK) odbili su, na današnjoj sjednici, kako je neslužbeno potvrđeno za portal Avaz, dati saglasnost na zahtjev JP Elektroprivreda BiH za korekciju cijena električne energije za kategorije domaćinstva i ostala potrošnja. Odluka je donesena jednoglasno, a prethodila joj je temeljita analiza stručnih službi FERK-a. Iz FERK-a će o obrazloženju ove odluke svakako izvijestiti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.