NavMenu

Onlajn registracija firmi u RS od 2018.

Izvor: RTRS Nedjelja, 12.03.2017. 13:41
Komentari
Podeli
(Foto: everything possible/shutterstock.com)
Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić ističe da se poboljšanjem konkurentnosti i unapređenjem poslovnog okruženja stvaraju preduslovi za veću atraktivnost Srpske za strana ulaganja

- Јedan od najznačajnijih programa, koji daju smjernice za smanjivanje barijera u poslovanju, jeste Program postinvesticione podrške investitorima. U ovoj godini u Program će biti uključene još tri opštine, tako da će obuhvatati 24 opštine u Republici Srpskoj - rekao je Klokić u intervjuu Srni.

Ministarstvo i ovoj godini planira brojne aktivnosti na privlačenju stranih ulaganja u Srpsku, koje su u uskoj vezi sa opštim ciljevima Strategije podsticanja stranih ulaganja u Republiku Srpsku za period od 2016. do 2020. godine.


Drugi značajan projekat na unapređenju poslovnog ambijenta predstvlja nastavak reforme registracije poslovanja, koji se odnosi na uvođenje mogućnosti onlajn registracije poslovnih subjekata. Taj projekat je u toku i njegov početak je planiran za narednu godinu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Agro

Najveći maslinjak na Balkanu i najveća uljara u BiH u problemu - Puno posla, a niko neće da radi i pored odlične zarade

Najveći maslinjak na Balkanu prostire se na više od 500 tisuća kvadrata, a smješten je u Ljubuškom. Vlasnik, Dragan Mikulić, uz puno ulaganja, rada i truda, ovu priču pokrenuo je 2009. godine. Posla u maslinjaku ima tijekom cijele godine. Međutim, veliki problem je nedostatak radne snage, pa bi u budućnosti njegovo održavanje i opstanak mogli doći u pitanje. Maslinjak obitelji Mikulić u Ljubuškom najveći je na Balkanu. Prva maslina

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.