NavMenu

Grad Banjaluka traži kreditora za refinansiranje gradskog duga od 73 mil KM

Izvor: eKapija Srijeda, 15.02.2017. 08:58
Komentari
Podeli
Banjaluka (Foto: joyfull/shutterstock.com)Banjaluka
Grad Banjaluka raspisao je juče međunarodni tender za izbor najpovoljnijeg ponuđača za refinansiranje gradskog duga u iznosu od 73 miliona KM.

Ovo je najveće refinansiranje zaduženja neke lokalne zajednice u poslijeratnoj BiH, a Grad će na ovaj način, zavisno od dostavljenih ponuda, na godišnjem nivou uštedjeti najmanje sedam miliona KM.

Predmet ove nabavke su usluge kreditiranja, odnosno osiguranje dugoročnog kredita, za refinansiranje neisplaćenog dugoročnog duga.

Rok vraćanja kredita u iznosu od 73 mil KM je 120 mjeseci, kamatna stopa varijabilna, ne više od 6-mjesečni EURIBOR + 5,3 odsto, bez grejs perioda, a za osiguranje se nude mjenice i virmanski nalozi Grada.


Tender je raspisan na temelju odluke Skupštine Grada od 27. decembra prošle godine.

Ovim, povoljnijim kreditom biće umanjene rate koje Grad Banjaluka juče izdvaja na osnovu ranijih zaduženja kod komercijalnih banaka, objasnili su iz Gradske uprave.

Ponude se dostavljaju do 31. marta 2017.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

08.05.2024.  |  Građevina

Logistički centar Lidla u Lepenici koštaće 100 mil EUR?

Predstavnici kompanije Lidl će 23. maja svečano postaviti kamen temeljac za izgradnju prvog logističko-distributivnog centra njemačkog giganta u BiH. Riječ je o centru čija je gradnja praktično već počela na lokaciji Lepenica, između Sarajeva i Kiseljaka, o čemu je BiznisInfo.ba ranije pisao. Ono što je zanimljivo i što je nova informacija, jeste da će gradnja samo ovog objekta koštati čak 100 mil EUR. Riječ je o ključnom

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.